TOP 6 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ!

Read this post in English


   Είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους τα ελληνικά σπίτια είναι επιπλωμένα με ξύλινα έπιπλα σε σκούρες κυρίως αποχρώσεις, τα οποία όμως συχνά δεν αναδεικνύονται όπως θα έπρεπε. Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη ενός ξύλινου επίπλου παίζει, μεταξύ άλλων, και το χρώμα που θα επιλέξουμε να βάψουμε τους τοίχους μας- κι αυτό γιατί, αν επιλεχθεί σωστά, έχει την ικανότητα να "ζωντανεύει" και να τονίζει με μοναδικό τρόπο τις φυσικές αποχρώσεις και τα νερά ενός ξύλινου επίπλου. Στη σημερινή ανάρτηση, λοιπόν, σας παρουσιάζω τα τοπ έξι χρώματα που ταιριάζουν και θα αναδείξουν  με τον καλύτερο τρόπο τα ξύλινα έπιπλα σας.




Γήινα πορτοκαλί 

  Το πορτοκαλί είναι ένα ζωηρό χρώμα που προσθέτει ζωντάνια στο χώρο και ενισχύει την αίσθηση ζεστασιάς που δημιουργεί το ξύλο, δένοντας έτσι ιδιαίτερα αρμονικά με τα ξύλινα έπιπλα. Για ένα φυσικό και διαχρονικό αποτέλεσμα στραφείτε σε πιο γήινες αποχρώσεις του πορτοκαλί που καφετίζουν ελαφρώς, όπως η τερακότα.




                                             

                                



               

Πράσινα

   Ένας συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από την φύση, το πράσινο χρώμα τονίζει το ξύλο, προσθέτοντας ταυτόχρονα μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στο χώρο. Ιδανικές αποχρώσεις αποτελούν το σοφιστικέ πράσινο της ελιάς και το δροσερό πράσινο της μέντας, οι οποίες ταιριάζουν τόσο με σκούρα όσο και με ανοιχτόχρωμα ξύλα. 





                



                                       





      





Μοβ

    Θεωρείται χρώμα αριστοκρατικό που αποπνέει πολυτέλεια και σίγουρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση. Αν αποφασίσετε να το τολμήσετε, στραφείτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το μελιτζανί και το δαμασκηνί, οι οποίες δίνουν ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα. Αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο "φρέσκο", εξ ίσου όμορφο αποτέλεσμα δίνει το μοβ της λεβάντας.  

                                         






                                              







Μπλε

   Δροσερό και γαλήνιο, το μπλε χρώμα αποτελεί πολύ καλή επιλογή μεταξύ άλλων, για εξοχικές και παραθαλάσσιες κατοικίες. Ακόμη, χάρη στην ανάμιξή του με άλλα χρώματα δίνει πολλά διαφορετικά αποτελέσματα: από γαλάζιο μέχρι μπλε-πράσινο και από τυρκουάζ μέχρι μπλε-γκρι, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

                                       





                                                    


                 


                             





 Μπεζ και taupe

   Συγκαταλέγονται στα ουδέτερα χρώματα και ταιριάζουν με τα περισσότερα στυλ διακόσμησης, αποτελώντας μία ασφαλή, αλλά ταυτόχρονα με άποψη επιλογή, αφού ξεφεύγουν από το κλασικό λευκό. Για να δημιουργήσετε το ιδανικό φόντο για τα έπιπλά σας, προσέξτε, ωστόσο, το μπεζ που θα επιλέξετε να μην κιτρινίζει -οι καλύτερες αποχρώσεις είναι αυτές που καφετίζουν, καθώς και οι μπεζ/γκρι ή αλλιώς greige, από τις λέξεις grey και beige. 

                        

          










Γκρι

   Αν στοχεύετε σε ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, τότε το γκρι είναι το ιδανικό χρώμα. Όποια απόχρωση και αν επιλέξετε, από τις πιο ανοιχτόχρωμες, όπως το γκρι/ μπεζ ή το γκρι του τσιμέντου μέχρι τις πιο σκούρες, όπως το γκρι του κάρβουνου, συνδυάστε το με λευκές λεπτομέρειες οι οποίες θα δημιουργήσουν την απαραίτητη αντίθεση.

     
                                       

                                                                 
                                             


                                



                 
                      
             



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

16 σχόλια

  1. Πράσινο της ελιάς για την κρεβατοκάμαρα μου που έχει έπιπλα σε βέγκε απόχρωση...και αποχρώσεις του γαλάζιου θα προτιμούσα για το σαλόνι μου. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι που μου το είχες πει -ελπίζω αυτή η ανάρτηση να σε βοηθήσει στην τελική επιλογή! Πιστεύω ότι το πράσινο της ελιάς είναι πολύ καλή επιλογή για έπιπλα σε βέγκε απόχρωση και για κρεβατοκάμαρα. Όπως και να έχει περιμένουμε φωτό όταν με το καλό γίνει το βάψιμο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Και εγώ θέλω να βάψω τον τοίχο της κρεβατοκάμαρας λαδί, απορώ που το έχω αναβάλει τόσο καιρό!
    Όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ηθελα προτασεις για ενα σαλονι περιπου 40μ - πολυ φυσικο φως,αλλα τα βραδυ περιορισμενο φως για τρι καλυπτεται μονο με σποτ στις τεσσερις γωνιες.Υπαρχοντα χρωματα μπορντο-πρασινο σε τζακι και μαρμαρινο πατωμα
    Μηπως πρεπει να βαψω τον ενα τοιχο (εκει που ειναι το τζακι) αλλο χρωμα?

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα εχω παρει ενα συνθετο σε δρυς χρωμα τωρα δεν ξερω τι χρωμα να παρω τον καναπε μπεζ η γκρι ?? Και τι χρωμα να βαψω τους τοιχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τοιχοι σπιτιου μου δεν ειναι σπατουλαριστοι. Το χρωματικο αποτελεσμα ειναι λοιπον τελειως διαφορετικο σε τετοια επιφανεια. Τι πρεπει να επολεγω και να προσεχω. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα επιπλα μου ειναι σκουρο καφε με γκρι σκουρο πανι στο καναπε....οι κουρτινες γκρι μαυρο ....τι χρωμα θα μπορουσα να βαψω το τοιχο ?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΟΣ!!Κατάστημα οπτικών με έπιπλα σε χρώμα φυσικού ξύλου και βάσεις πάγκων βεραμαν .Θέλω να το βάψω κάτι μοντέρνο.Καφε σοκολατί ας πούμε.Πως θα το δέσω όμως με τους βεραμαν πάγκους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειασας.Θεκω να σας ρωτησω.Το ταβανι στο καθιστικο μου ειναι ξυλινο και βαμενο στο χρωμα του ξυλου.Σε τι χρωμα θα με συμβουλευατε να βαψω τους τοιχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα θέλω να βάψω το σαλόνι μου ...έχω έπιπλα καφέ βεγκε δεν έχω πολύ φως τώρα το έχω μπεζ ανοιχτό αλλά θέλω μια αλλαγή ο χορος δεν μακρόστενος έλεγα για κάτι σε γκρι εσείς τι λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα. Εβαψα τον τοιχο της κουζινας σιελ(ηθελα γκρι αλλα βγηκε σιελ)τι χρωμα κουρτινες να βαλω?τα ντουλαπια ειναι λευκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για καφετέρια τι απόχρωσης να βάλω. ??...Θέλω χαλαρωτικά χρώματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σουηδικό ξυλο πηγαινει με ξυλο ανοιχρωμο γκρι σαν ξεθωριασμένο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιησετε για την διακόσμηση, θα αναδειχθεί και το χρώμα των ξύλινων επίπλων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα!!το σαλόνι μου είναι αρκετά μεγάλο και τετράγωνο,και πολύ φωτεινό,με σκούρα έπιπλα βεγκε και καναπέ καφέ,τι χρώμα τοίχου θα κάνει ποιο ζεστός ο χώρο??αυτή την στιγμή είναι κρεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας! Έκανα πρόσφατα ανακαίνιση στο σπίτι μου και στην κουζίνα χρησιμοποίησα έπιπλα από ξύλο μασίφ από https://www.staridas.com/ και κινήθηκα σε πράσινες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ