ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023!


Το 2023 είναι εδώ με νέα διάθεση και νέες τάσεις στα χρώματα τοίχων. Οι χρωματικές τάσεις του 2023 δείχνουν ότι λαχταρούμε τολμηρά, bold χρώματα, που θα μας παρακινήσουν να βγούμε από το comfort zone μας. Πάμε να τις γνωρίσουμε!

Μία σαφής τάση που βλέπουμε σε όλες τις μεγάλες εταιρείες χρωμάτων είναι ότι το ''Χρώμα της Χρονιάς'' που προτείνουν για το 2023 είναι μια θερμή απόχρωση, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που κυριάρχησαν οι ψυχρές πράσινες και μπλε αποχρώσεις. Για παράδειγμα, η Pantone επέλεξε ένα ζωντανό ματζέντα ως χρώμα του 2023, ενώ η Benjamin Moore επέλεξε μια απόχρωση ανάμεσα στο μπορντώ και το κεραμιδί.


Το χρώμα της χρονιάς από την εταιρεία Pantone, Viva Magenta

Το χρώμα του 2023 της Pantone, Viva Magenta, είναι ένα επαναστατικό σκούρο κόκκινο με μπλε-undertones που, χωρίς να είναι overwhelming, αποπνέει επιβλητικότητα και πάθος που προέρχεται από την ίδια τη φύση. Όπως έχει πει το Pantone Color Institute, είναι μια «αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική χρονιά».

Το Viva Magenta δίνει δύναμη στο ανθρώπινο πνεύμα, τη δύναμη που μας οδήγησε να περάσουμε μέσα από μια παγκόσμια πανδημία. Η κόκκινη απόχρωσή του γιορτάζει τη ζωή και θυμίζει τη φλογερή αποφασιστικότητα που κράτησε την ανθρωπότητα να εργάζεται προς έναν συλλογικό στόχο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά κάνουν το Viva Magenta να φέρει νέα ζωή και ζωντάνια στις χρωματικές τάσεις του interior design του 2023.

Η απόχρωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως χρώμα για accent walls σε ορισμένους χώρους του σπιτιού, όπως το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή η κουζίνα, είτε να ενταχθεί στο χώρο με τη μορφή αξεσουάρ και επίπλων, όπως καναπέδες, μαξιλάρια, βάζα και κουρτίνες, που θα προσθέσουν πινελιές χρώματος και ζωντάνιας.



















Οι τάσεις στα χρώματα τοίχων για το 2023 σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων Benjamin Moore στρέφονται σε εξίσου bold αποχρώσεις, με τους θερμούς τόνους, όπως λαδί και καφέ, να πρωταγωνιστούν. Η παλέτα περιέχει ταυτόχρονα κάποια βασικά χρώματα, όπως το μπλε του βραδινού ουρανού, Starry Night Blue, ενώ δεν λείπει και το βαθύ πρασινομπλέ, North Sea Green. 

Η χρωματική παλέτα του 2023 από την Benjamin Moore



Το χρώμα της χρονιάς για την Benjamin Moore είναι το Raspberry Blush, ένα πλούσιο κεραμιδί, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια ως statement colour με τους ίδιους ακριβώς τρόπους όπως και το Viva Magenta της Pantone. 




Σύμφωνα με την Benjamin Moore, αυτή η πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση ήρθε για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να ξυπνήσει τις αισθήσεις!




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα χρώματα της παλέτας, όπως το επιβλητικό σοκολατί Wenge, και το παιχνιδιάρικο Cinnammon που θυμίζει το ζεστό χρώμα της κανέλας. 

Wenge



      



Για εκείνους που τολμούν τις αλλαγές, τα Starry Night Blue και North Sea Green, είναι σίγουρα must, αφού θα κάνουν τον χώρο τους να ξεχωρίζει δίνοντας μια πιο artistic πινελιά. 

Starry Night Blue


North Sea Green

Για όσους προτιμούν κάτι πιο διακριτικό και elegant, τo Subtle Pink ή το New Age,  είναι το χρώμα που θα τους ταίριαζε.

Subtle Pink

New Age


         



Τέλος, το χρυσαφί κίτρινο, Savannah Green, είναι σίγουρα ένα από τα πιο φωτεινά, μοντέρνα και ταυτόχρονα σοφιστικέ χρώματα της φετινής σεζόν, που προσδίδει πολυτέλεια και φρεσκάδα σε κάθε χώρο.


Savannah Green



     



Εσείς σκεφτήκατε ποιο θα είναι το επόμενο χρώμα για την ανανέωση του σπιτιού σας;


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ