ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ STENCIL!


        Την μέθοδο που θα σας περιγράψω στο σημερινό post για το πώς να φτιάξετε τα δικά σας stencil την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές με επιτυχία. Με αυτή,μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και πολύ οικονομικά τα stencil που σας αρέσουν, χωρίς να χρειάζεται να περιοριστείτε σε αυτά του εμπορίου.

      Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά! Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το stencil, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν ένα φύλλο από χαρτόνι/ πλαστικό πάνω στο οποίο έχει κοπεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που περνώντας το με μπογιά, μπορούμε να το αποτυπώσουμε σε οποιαδήποτε σχεδόν επιφάνεια. Αφού φτιάξουμε λοιπόν το αγαπημένο μας stencil, μπορούμε να το αποτυπώσουμε πάνω σε τοίχους, καθρέφτες, ρούχα και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί! 




How to:

  •  Βρίσκω το σχέδιο που μου αρέσει.
  • Το εκτυπώνω. Το μυστικό εδώ είναι ότι η εκτύπωση δεν γίνεται σε συνηθισμένο χαρτί Α4, αλλά σε διαφάνεια εκτύπωσης ή σε φωτογραφικό χαρτί, έτσι ώστε το stencil να είναι ανθεκτικό και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές! Τέλος,
  • με ένα κοπίδι-νυστέρι κόβω προσεκτικά το σχέδιό μου.

                                                        Διαφάνεια εκτύπωσης 



                                                       Φωτογραφικό χαρτί




Update: Αυτά είναι μερικά από τα stencil που έχω φτιάξει με την συγκεκριμένη μέθοδο. 


   Το μικρότερο το εκτύπωσα στο σπίτι σε διαφάνεια, ενώ τα άλλα δύο σε φωτογραφικό χαρτί σε κατάστημα όπου κάνουν εκτυπώσεις και κόστισαν περίπου 2 ευρώ το καθένα. Η τελευταία λύση είναι πιο οικονομική για κάποιον που θέλει να φτιάξει ένα ή δύο stencil μιας και έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσει ολόκληρη  συσκευασία με ειδικό χαρτί. Ακόμη, είναι μια καλή λύση για μεγάλες εκτυπώσεις που δεν μπορούν να γίνουν στους συνηθισμένους οικιακούς εκτυπωτές.



Tips: 

  • Υπάρχουν 3 βασικοί τρόποι να βάψουμε με stencil. Με ρολάκι, με σφουγγάρι και με σπρέι. Αν το σχέδιο είναι μικρό καλύτερα να προτιμήσουμε το σφουγγάρι (το βουτάμε στην μπογιά και με ταμποναριστές κινήσεις το περνάμε πάνω από το stencil)


  • Θα πρέπει να προσέξουμε η ποσότητα της μπογιάς που βάζουμε να μην είναι μεγάλη, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να ''τρέξει'' το χρώμα και το σχέδιο να μουτζουρωθεί. Είναι πιο ασφαλές να βάλουμε λιγότερο χρώμα ακόμη και αν χρειαστεί να το περάσουμε περισσότερες φορές. 




    Για να σας δώσω μία ιδέα του πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον  χώρο μας χρησιμοποιώντας stencil, ανέβασα μία φωτογραφία από τότε που είχα διακοσμήσει με αυτόν τον τρόπο τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι μου.





       Στο post διακοσμήστε με stencil μπορείτε να πάρετε ιδέες για μοντέρνα projects με stencils, για το πώς να τα χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας καθώς και να βρείτε links σε χρήσιμα websites...!  



 Να έχετε μία όμορφη μέρα!

4 σχόλια

  1. Καλησπέρα,

    Σε τί είδους μαγαζί μπορούν να μου εκτυπώσουν μια τέτοια διαφάνεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Τέτοιες διαφάνειες μπορείτε να εκτυπώσετε στο μέγεθος που επιθυμείτε σε καταστήματα όπου κάνουν ψηφιακές εκτυπώσεις- αν κάνετε μία σχετική αναζήτηση στο google θα βρείτε πολλά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα για να καταλάβω θα το βρω στο γκλουγκλ και πώς θα το δείξω εγώ για να το εκτυπώσουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ