ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014!


2014. Νέα χρονιά, νέες τάσεις στην διακόσμηση και στο χρώμα. Οι νέες φωτεινές και φρέσκες αποχρώσεις, που ήρθαν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας, είναι εδώ και μας προσκαλούν να τις γνωρίσουμε!



   Οι τάσεις στα χρώματα για το 2014 σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων Benjamin Moore, στρέφονται κυρίως σε φυσικές και ουδέτερες αποχρώσεις. Οι αποχρώσεις αυτές ωστόσο, δεν περιορίζονται στα κλασσικά μπεζ, κρεμ, καφέ και γκρι που έχουμε συνηθίσει, αλλά ενώνονται και σε νέους συνδυασμούς με χρώματα όπως πράσινα, ροζ, μπλε και μοβ/λιλά, σε τέτοιες αναλογίες ώστε να παραμένουν φυσικά και διακριτικά, προσδίδοντας όμως ταυτόχρονα στον χώρο την επιθυμητή φρεσκάδα και ζωντάνια.  Αυτά είναι τα νέα "ουδέτερα" και όπως όλα δείχνουν ήρθαν για να μείνουν. 



Πράσινα και γήινα

   




Ροζ και ουδέτερα






Αποχρώσεις του μπλε




Δαμασκηνί και λεβάντα





Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για την άνοιξη του 2014 της εταιρίας Pantone, η οποία εξειδικεύεται σε ότι σχετίζεται με το χρώμα, στρέφονται γύρω από παρόμοιες αποχρώσεις, δηλαδή ροζ, μοβ, μπλε και πράσινα αλλά σε πιο έντονους τόνους.Σε περίπτωση που η ιδέα να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας ένα έντονο χρώμα σας φαίνεται κάπως παράτολμη, μία λύση είναι να επιλέξετε έναν τοίχο και να βάψετε αυτόν, δημιουργώντας τον λεγόμενο accent wall. Τα στοιχεία εκείνα που μας οδηγούν στην επιλογή του κατάλληλου τοίχου είναι συνήθως κάποιο αρχιτεκτονικό στοιχείο, όπως το τζάκι, ή τοίχοι στους οποίους θέλουμε να δώσουμε έμφαση, όπως ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι.
    



Μερικά παραδείγματα accent walls:

                                                


                                
     

                            




Πρωταγωνιστής των χρωμάτων και χρώμα του 2014, σύμφωνα με την Pantone, ανακηρύχθηκε το φωτεινό μοβ της ορχιδέας ή αλλιώς Radiant Orchid. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες χρώμα μεταξύ μοβ και ροζ, το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με ουδέτερα χρώματα για ισορροπία, και με πράσινες και πετρόλ αποχρώσεις για παιχνίδι και ένταση. 


                                  


                                                                                   








Να έχετε μία όμορφη μέρα!

4 σχόλια

  1. Αυτή η ανάρτηση είναι για μένα! Ψάχνω να βρω χρώματα για την κρεβατοκάμαρα μου, λευκοί τοίχοι σκούρα βέγκε έπιπλα (που δεν μου αρέσουν αλλά είναι καινούργια και δεν με παίρνει ή να τ αλλάξω ή να τα ΠΕΤΑΞΩ) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια? Χαίρομαι...Είχαμε καλό timing! Επίσης, προσεχώς έρχονται κι άλλες αναρτήσεις σχετικές με χρώματα τοίχων που πιστεύω θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα!!! Επίσης, (εάν υπάρχει αρκετός χρόνος και διάθεση) μπορείς να ψάξεις τρόπους να αλλάξεις ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ τα έπιπλα σου. Έχω πάθει την πλάκα μου βλέποντας το τι μπορείς να κάνεις με λίγη φαντασία σε πράγματα που θά'θελες να τα ξεφορτωθείς! Κατ' εμέ αξίζει να το δείς κι αυτό!

      Διαγραφή
  2. εχω λευκο κοκαλι μεταλλλικο κρεβατι...και γενικοτερα λευκα επιπλα!
    ανακαινίζω τον χωρο και δν 3ερω τι χρωμα να βαψω τς τοιχους γτ ο χωρος είναι αρκετα μικρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ