TOP 5 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΠΩ!

Η άνοιξη πλησιάζει και τι καλύτερο από το να αρχίσουμε να φυτεύουμε λουλούδια στην βεράντα ή τον κήπο μας και να τα απολαύσουμε σε λίγο καιρό .Κι ακόμα καλύτερο, να φυτέψουμε τα λουλούδια μας σε γλάστρες που θα έχουμε φτιάξει μόνοι μας.
Στο σημερινό post έχω συγκεντρώσει τα 5 καλύτερα project για γλάστρες και κασπώ που είναι πρωτότυπα και μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα και να δώσουμε νέο αέρα στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας κάθε εποχή!



1. Γλάστρα για αρωματικά φυτά

Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό και τους αρέσει να χρησιμοποιούν αρωματικά φυτά στην κουζίνα τους, όπως βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και άλλα... τότε σίγουρα θα αγαπήσουν και αυτό το project! Φρέσκα αρωματικά φυτά κρεμασμένα στον τοίχο της κουζίνας και από εκεί κατ' ευθείαν στο φαγητό. 


How to: Για να φτιάξετε τη συγκεκριμένη γλάστρα θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ξύλου, βαζάκια, σφικτήρες για σωλήνες, κατσαβίδι, βίδες.
Αρχικά, βιδώνετε τους σφικτήρες σωλήνων στο ξύλο, αφήνοντας τις απαραίτητες αποστάσεις, τοποθετείτε τα βαζάκια, στα οποία έχετε φυτέψει τα φυτά της επιλογής σας, και σταθεροποιείτε με ένα κατσαβίδι τους σφικτήρες γύρω από τα βαζάκια (έχουν εγκοπές για να τους κλείσετε όσο επιθυμείτε). Τέλος, βιδώνετε την κατασκευή στον τοίχο.   




1. Γλάστρα από τσιμέντο

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι γλάστρες από τσιμέντο αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς! Ο λόγος είναι απλός: αφ' ενός δίνουν έναν ιδιαίτερα μοντέρνο αποτέλεσμα διακοσμητικά και αφ' ετέρου είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξουμε μόνοι μας. Πώς? Υπάρχουν δύο τρόποι...


Ο ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε τσιμεντόλιθους, τους οποίους βάφουμε, προαιρετικά, σε ένα έντονο χρώμα και τους τοποθετούμε σε μία σύνθεση, σαν ζαρντινιέρα.




Ο άλλος είναι να φτιάξουμε μόνοι μας μικρά γλαστράκια από τσιμέντο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι τσιμέντο, το οποίο θα το αναμίξουμε με λίγο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, και μικρά πλαστικά ή χάρτινα δοχεία για καλούπια (πχ από τρόφιμα). Αλείφουμε με λίγο λάδι τα δοχεία (για να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα τη γλάστρα όταν θα είναι έτοιμη) και τα γεμίζουμε με τσιμέντο. Θα πρέπει να μοιάζουν κάπως έτσι


 Αφού πήξει το τσιμέντο, τις βγάζουμε από τα καλούπια και φυτεύουμε στις καινούριες μοντέρνες γλάστρες μας. Φυτά που θα ταίριαζαν σε αυτή τη γλάστρα είναι τα παχύφυτα και οι κάκτοι.




3. Γλάστρα από παλέτες.

Τα project από παλέτες έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τον τελευταίο καιρό και όχι άδικα, καθώς μπορούμε να τις βρούμε εύκολα (και συνήθως δωρεάν) και μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αμέτρητες κατασκευές-από έπιπλά για το σπίτι.... μέχρι γλάστρες!




4.Γλάστρες η μία μέσα στην άλλη.

Για να πετύχετε το παρακάτω αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε γλάστρες σε δύο ή τρία διαφορετικά μεγέθη, τις οποίες αφού τις γεμίσετε με χώμα, τις τοποθετείτε τη μία πάνω από την άλλη και φυτεύετε στα κενά. Προαιρετικά, μπορείτε να τις βάψετε σε διάφορα χρώματα για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  


5.Γλάστρα από καθημερινά αντικείμενα.

Ένα από πιο εφευρετικά project είναι να παίρνουμε καθημερινά αντικείμενα, που όλοι έχουμε στο σπίτι, και να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να τα χρησιμοποιούμε- τρόπους που δεν θα είχαμε φανταστεί ποτέ. 
Κάπως έτσι το συγκεκριμένο μπωλ από το ikea 


 μετατράπηκε σε αυτό το μοντέρνο κασπώ 


Κάτι ανάλογο συνέβη και με αυτό το φωτιστικό, που το γύρισαν ανάποδα και το μετέτρεψαν σε μία όμορφη γλάστρα.



Ακόμη, δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα διακοσμητικά γλαστράκια από πλαστικά παιχνίδια!



Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ