ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ!




Θα χρειαστείτε:


  • Παλιά κεριά
  • Μπεν μαρί
  • Ένα δοχείο για να βάλετε το κερί (ποτήρι, βαζάκι, κλπ)
  • Αιθέρια έλαια
  • Φυτίλι
  • Κόλλα
  • Μολύβια
  • Ψαλίδι


How to:

    Αρχικά, ετοιμάζουμε το δοχείο που θα βάλουμε το κερί. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι που δεν χρησιμοποιούμε (στη συνέχεια θα σας δώσω ιδέες για το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως δοχείο έτσι ώστε τα καινούρια σας κεριά να είναι και χειροποίητα αλλά και πολύ ξεχωριστά!)


    Κολλάμε την μεταλλική βάση από το φυτίλι στον πάτο του δοχείου μας και στο στόμιο  τοποθετούμε ένα μολύβι πάνω στο οποίο στηρίζουμε την άκρη από το φυτίλι, φροντίζοντας να είναι ίσιο. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να μην χρειαστεί να κρατάμε το φυτίλι όση ώρα θα περιμένουμε να πήξει το κερί μας.  

   Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το μπεν μαρί, ως εξής: Παίρνουμε μία κατσαρόλα (επειδή πιθανόν να λερωθεί με κερί μην διαλέξετε την καλή σας!) και την γεμίζουμε με νερό. Μέσα στο νερό τοποθετούμε ένα μικρότερο δοχείο (μπορεί να είναι μία μικρότερη κατσαρόλα ή ένα μεταλλικό κουτί από μπισκότα) οπού εκεί θα λιώσουμε το κερί.

   The fun part: παίρνουμε τα παλιά, χρησιμοποιημένα μας κεριά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα λιώνουμε στο μπεν μαρί. Όταν δούμε ότι έχουν πάρει υγρή μορφή προσθέτουμε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια, που θα κάνουν το κερί μας αρωματικό.   

   Χύνουμε με προσοχή το λιωμένο κερί στο δοχείο που έχουμε διαλέξει και, αφού πήξει, κόβουμε το φυτίλι περίπου 2 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του κεριού. To καινούριο χειροποίητο αρωματικό κερί μας είναι έτοιμο!



Tips:

  Αν τα κεριά που έχετε είναι λευκά και θέλετε να τους δώσετε διαφορετικό χρώμα, μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας λίγα κομμάτια από κηρομπογιές την ώρα που λιώνουν.

  Ακόμη, μπορείτε να πειραματιστείτε αναμειγνύοντας κεριά διαφορετικών χρωμάτων ή κάνοντας layering, δηλαδή στρώσεις από διαφορετικά χρώματα. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό! 


Ιδέες & έμπνευση!


Κεριά με glitter
Αν υπάρχει πιο ρομαντικό διακοσμητικό για το σπίτι από ένα αρωματικό κερί, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα αρωματικό κερί με glitter! Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε τη λάμψη του glitter στο καινούριο σας κερί:

                       1.
Χρησιμοποιείστε ως δοχείο ένα γυάλινο βαζάκι, το οποίο θα αλείψετε με mod podge (ειδική κόλλα που όταν στεγνώσει γίνεται διάφανη) ή εναλλακτικά atlacoll και νερό, και θα το περάσετε με μπόλικη χρυσόσκονη.



                            2.
Κάτι πιο εύκολο αλλά επίσης εντυπωσιακό, είναι να πασπαλίσετε χρυσόσκονη την ώρα που θα κρυώνει το κερί, για να έχετε το παραπάνω αποτέλεσμα.



Κερί σε ένα κοχύλι

Τόσο καλοκαιρινό, μοναδικό και πρωτότυπο! 


May I have a cup of tea?

Φλυτζάνια από παλιά σερβίτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά ως δοχεία για το καινούριο αρωματικό μας κερί και να του προσθέσουν πολυτέλεια.




 Αρωματοθεραπεία!

  Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κεριά με διαφορετικά αρώματα, μπορείτε να εκτυπώσετε και να κολλήσετε ετικέτες στο καθένα, ανάλογα με το άρωμά του. Επίσης, προσωπικά, τα συγκεκριμένα κεριά μου θυμίζουν πολύ τα κεριά αρωματοθεραπείας που πωλούνται σε ακριβά καταστήματα, με την διαφορά ότι είναι χειροποίητα :). 


                                                                                                                                            (pics:1,2,3.4,5)

Διαβάστε ακόμη: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ!


Να έχετε μία όμορφη μέρα!













3 σχόλια

  1. Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη ιδέα!! Επειδή έχω αρκετά παλιά κεριά αλλά κάποια από αυτά είναι ήδη αρωματικά (πχ. βανίλα και τριαντάφυλλο), αν τα αναμείξω το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα ένα πρόβλημα με τα comments, που ευτυχώς διορθώθηκε. Γενικά το να αναμίξεις αρωματικά κεριά με διαφορετικά αρώματα είναι ένα πείραμα, το οποίο άλλοτε μπορεί να πετύχει και άλλοτε όχι. Αρχικά, μπορείς να κάνεις μια μικρή δοκιμή και να δεις αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Αν όχι, υπάρχει και η πιο ασφαλής επιλογή να αναμίξεις τα αρωματικά σου κεριά με απλά, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα ξέρεις εκ των προτέρων το άρωμα που θα προκύψει!

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν απαντάτε μετά από τόοοοσα χρόνια αλλά ήθελα να ρωτήσω.. αν στο κερί βάλουμε το αγαπημένο μας άρωμα θα βγει κάτι καλό ή είναι απαγορευτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ