ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΡΟΜΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ!



    Είναι γεγονός ότι οι κουρτίνες ρόμαν είναι πολύ ξεχωριστές. Ωστόσο, όποιος έχει ψάξει σχετικά θα έχει διαπιστώσει το πόσο υψηλές τιμές υπάρχουν στην αγορά, ενώ το να τις ράψει κανείς μόνος του απαιτεί διαδικασία, ιδιαίτερες γνώσεις και υλικά. Το tutorial που σας παρουσιάζω σήμερα αποτελεί τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να φτιάξετε απλές και όμορφες κουρτίνες ρόμαν, χρησιμοποιώντας το ύφασμα της επιλογής σας, χωρίς ράψιμο και περίπλοκες διαδικασίες και κυρίως, πολύ οικονομικά. 



Θα χρειαστείτε:

  • στόρι bamboo 
  • χοντρό ύφασμα
  • κόλλα σε σπρέι (για υφάσματα)
  • πιστόλι σιλικόνης
  • διακοσμητική ταινία για κουρτίνες ή κορδέλα



Διαδικασία:



Μετράμε τις διαστάσεις που έχει το στόρι και κόβουμε το ύφασμά μας σύμφωνα με αυτές.

Με τη βοήθεια της κόλλας σε σπρέι κολλάμε το ύφασμα πάνω στο στόρι και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το πιστόλι σιλικόνης, κολλάμε τη διακοσμητική ταινία ή κορδέλα περιμετρικά, γύρω από το στόρι. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: αφ' ενός για να καλύψουμε τις άκρες του υφάσματος που κολλήσαμε και αφ' ετέρου για να διακοσμήσουμε την κουρτίνα μας.  


Update: Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να βρείτε ρόμαν μπαμπού στόρι - διαφέρει από τα συνηθισμένα μπαμπού στόρια- υπάρχει και η εναλλακτική να χρησιμοποιήσετε μία απλή οικονομική ρόμαν κουρτίνα, πάνω στην οποία θα κολλήσετε το ύφασμα της επιλογής σας με την ειδική κόλλα για υφάσματα.

        (ενδεικτικά: ρόμαν στόρι μπαμπού, 19.99 praktiker



(κουρτίνα ρόμαν, 16.99)


  Ενώ λοιπόν το να ράψει κανείς έξω μία κουρτίνα ρόμαν χρησιμοποιώντας το ύφασμα της επιλογής του είναι αρκετά δαπανηρό, με τον τρόπο αυτό μπορείτε να τις φτιάχνετε μόνες σας στο σπίτι, χωρίς να χρειάζονται καν γνώσεις ραπτικής!    


Μερικές ιδέες ακόμη:






  

(pics: 1&2,)

6 σχόλια

  1. καλησπέρα! θα την κάνω τη χαζή την ερώτηση, δεν κρατιέμαι, καθότι νέα και άπειρη. Βλέπω δεν έχετε κουρτινόξυλο...πώς κολλάνε οι κουρτίνες στο τελάρο του παραθύρου? και επίσης δεν χρειάζεται κάποιος "μηχανισμός"-ένα σχοινί κάτι για να διπλώνουν και να ξεδιπλώνουν όπως φαίνεται στίς εικόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Συνήθως τα στόρια διαθέτουν ένα δικό τους μηχανισμό τόσο για το κρέμασμα, όσο και για το να διπλώνουν και να ξεδιπλώνουν όπως λες. Στην φωτογραφία μπορεί να μην φαίνεται ξεκάθαρα, αλλά ο μηχανισμός υπάρχει και το κάθε στόρι όταν το αγοράζεις διαθέτει επίσης οδηγίες συναρμολόγησης, οπότε μην σε ανησυχεί αυτό.
    Εκτός του ότι κάνεις καλά και ρωτάς, σε ευχαριστώ και για την ερώτησή, μιας και μου έδωσες το έναυσμα να κάνω ένα update στο post, το οποίο μπορείς να διαβάσεις για να πάρεις επιπλέον ιδέες!
    Για οποιαδήποτε άλλη απορία είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια είναι πρωτότυπη ιδέα για αυτού του τύπου κουρίνες! Όρεξη να έχεις και ιδέες για διακόσμηση! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις όρεξη και αγάπη για τις κατασκευές μπορείς να κάνεις θαύματα :) Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα!

      Διαγραφή
    2. Love u for you inspiration Lucia se perimeno stin Kriti til 6974370084 thanks

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω κορδόνια για μηχανισμούς ρόμαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ