8&1 ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ!


Read this post in English 





ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΧΡΩΜΑ

   Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως το χρώμα, ειδικά το καλοκαίρι, κάνει τη διαφορά και  μας βοηθάει να αλλάξουμε διάθεση και διακόσμηση ταυτόχρονα. Λέγοντας χρώμα, εννοούμε μία σύνθεση από διαφορετικά χρώματα που θα δένουν αρμονικά μεταξύ τους.Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να κινηθείτε με ασφάλεια είναι να διαλέξετε ένα ''κύριο'' χρώμα και στη συνέχεια, να προσθέσετε μικρότερες πινελιές σε ένα άλλο. Αν έχετε διάθεση να πειραματιστείτε λίγο παραπάνω, μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα από δύο χρώματα, για να δημιουργήσετε  επιπλέον ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε με

 κίτρινο, πράσινο, καφέ

ροζ, κίτρινο, μαύρο

λευκό, μπλε σκούρο, τιρκουάζ


πορτοκαλί και ροζ


Αν από την άλλη δεν θέλετε να επιλέξετε έντονα χρώματα και προτιμάτε κάτι πιο ουδέτερο, υπάρχει και η επιλογή να κινηθείτε σε φυσικούς τόνους, όπως
γήινες αποχρώσεις

ή το κλασσικό ασπρόμαυρο





ΣΤΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΑΛΙ 

  Μπορεί η ιδέα του να βάλουμε ένα χαλί στο μπαλκόνι να μας ξενίζει αρχικά, αλλά η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο trend είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και το συναντάμε κατά κόρον ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους,όπως βεράντες, ταράτσες και αυλές. Και όχι άδικα, αφού προσθέτει πολύ στη διακόσμηση και δημιουργεί την αίσθηση του σαλονιού σε εξωτερικό χώρο. Για να πετύχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει το χαλί που θα διαλέξουμε να είναι ''καλοκαιρινού τύπου'', δηλαδή λεπτό σε πάχος και κατά προτίμηση σε έντονα χρώματα ή με πρωτότυπα μοτίβα.

                      

                                  
                                     

Επειδή στη χώρα μας είναι δύσκολο να βρείτε τέτοιου είδους μεγάλα ''καλοκαιρινά'' χαλιά, υπάρχουν δύο εναλλακτικές: αφ' ενός να χρησιμοποιήσετε μία κουρελού που έτσι και αλλιώς συνηθίζεται το καλοκαίρι ή αφ' ετέρου να αγοράσετε ένα απλό χαλί σε ουδέτερο χρώμα και να του δώσετε τα μοτίβα που θέλετε χρησιμοποιώντας είτε χαρτοταινία (με την οποία θα δημιουργήσετε τα σχέδια) είτε στένσιλ που θα φτιάξετε μόνοι σας. Αν δεν έχετε τα ειδικά χρώματα για υφάσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι και ακρυλικά.


σχέδια με χαρτοταινία


σχέδια με στένσιλ





ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΕΤ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

  Η αλήθεια είναι ότι ένας από τους βασικούς λόγους που θέλετε να ομορφύνετε και να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας είναι για να καθήσετε και να το απολαύσετε στην συνέχεια. Επομένως, ένα σετ καθιστικού είναι απαραίτητο. Αν στοχεύετε σε μία ολοκληρωμένη διακόσμηση για το μπαλκόνι, τότε καλό θα ήταν να επενδύσετε αισθητικά σε ένα όμορφο σετ επίπλων από ξύλο, ραττάν, μπαμπού, ή ακόμη και φερ φορζέ και να αποφύγετε τα πλαστικά. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον αμέτρητες επιλογές και προσφορές, οπότε με λίγα παραπάνω χρήματα μπορείτε να βρείτε κάτι πραγματικά όμορφο. Αν πάλι έχετε ήδη πλαστικά έπιπλα και δεν θέλετε να τα αντικαταστήσετε, τότε μερικά μαξιλάρια σε έντονα χρώματα (και ίσως ένα runner στο τραπέζι) θα κάνουν την αλλαγή.




Ή ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΠΛΑ

  Ποιος είπε ότι η όμορφη διακόσμηση απαιτεί χρήματα? Μόνο όμορφες ιδέες. Εκτός από το να αγοράσετε, λοιπόν, έπιπλα για το μπαλκόνι υπάρχει και η λύση να τα φτιάξετε οι ίδιοι και να πετύχετε ένα εξ ίσου όμορφο αποτέλεσμα (συν το ότι θα είναι χειροποίητα). 


  • ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ: Τα έπιπλα από παλέτες έχουν τα πλεονεκτήματα ότι είναι ότι είναι μοντέρνα, γίνονται εύκολα (ακόμα και από αρχάριους) και το κόστος τους είναι σχεδόν μηδενικό. Αν δεν θέλετε να κουραστείτε καθόλου, τότε η πιο εύκολη λύση είναι δύο παλέτες η μία πάνω στην άλλη μερικά χοντρά μαξιλάρια και το καινούριο σας σετ είναι έτοιμο σε 10 λεπτά.




  • ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΛΑ: Τα παλιά σας έπιπλα μπορεί να φαίνονται φθαρμένα και ταλαιπωρημένα, όμως σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Κι αυτό γιατί, το παλιό τραπέζι του καθιστικού και δύο παλιές πολυθρόνες μπορεί να είναι τα καινούρια έπιπλα για το μπαλκόνι (ή τον κήπο) σας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι αλλαγές που γίνονται με λίγη μπογιά και καινούριο ύφασμα. Για ακόμα περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε τις Απίστευτες μεταμορφώσεις επίπλων, μέρος 1ο και 2ο.



  • ΑΠΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ: Χοντρά μαξιλάρια, το ένα πάνω στο άλλο λειτουργούν ως ένας άνετος bohemian καναπές. 



ΒΑΛΤΕ ΦΥΤΑ 

  Όπως και να το κάνουμε τα φυτά είναι ο πρωταγωνιστής της βεράντας μας- είναι αυτά που την κάνουν να δείχνει ζωντανή και χαρούμενη και εμείς με τη σειρά μας βλέποντάς τα ηρεμούμε και χαλαρώνουμε. Το είδος των φυτών που θα επιλέξετε είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να κάνετε μία σύνθεση από εξωτικά φυτά (πχ φοίνικες, κάκτους, παχύφυτα), κι ακόμη αναρριχητικά (πχ κισσός), εποχιακά (πχ πετούνιες) και πολλά άλλα.

       
                                                                              

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

   Οι γλάστρες, εκτός από το να φυτεύουμε τα φυτά μας, χρησιμεύουν και αυτές ως διακοσμητικά στοιχεία- επομένως θα ήταν προτιμότερο αντί για τις κλασσικές πλαστικές καφέ να διαλέξουμε κάτι πιο πρωτότυπο, όπως γαλβανιζέ, ξύλινες, πήλινες σε έντονα χρώματα, κα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αντί να τις αγοράσουμε, βέβαια, υπάρχει πάντα η επιλογή να φτιάξουμε μόνοι μας χειροποίητες γλάστρες οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο.






δείτε πώς να φτιάξετε αυτά τα γλαστράκια εδώ





ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΤΩΜΑ 

Αν επιθυμείτε μία μεγαλύτερη αλλαγή και θα σας άρεσε το μπαλκόνι σας να θυμίζει εξοχικό σπίτι, τότε αυτή είναι η ιδανική λύση. Το ξύλινο πάτωμα φέρνει στο μυαλό κάτι από διακοπές και πλέον, πολλές εταιρίες, όπως η IKEA έχουν λανσάρει ξύλινα ''πλακάκια'' που μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν πολύ εύκολα.

                    

                               



Ακόμη, αν οι διαστάσεις τους δεν ταιριάζουν ακριβώς με τις διαστάσεις του μπαλκονιού σας, μπορείτε να γεμίσετε το κενό με διακοσμητικά βότσαλα. Αυτό κι αν θυμίζει διακοπές!




ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΤΟΡΙΑ Ή ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ 

  Ακόμη μία πρωτότυπη καλοκαιρινή διακοσμητική πρόταση για το μπαλκόνι σας είναι να χρησιμοποιήσετε στόρια από μπαμπού ή λευκές αέρινες κουρτίνες-όπως στα νησιά- προκειμένου να εμποδίσετε τον ήλιο και την αντηλιά, αντί για τέντα. Το κόστος είναι πολύ μικρό και η αλλαγή που θα κάνετε στη βεράντα σας θα είναι μεγάλη.










ΔΩΣΤΕ ΣΤΥΛ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  Ίσως ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να αλλάξετε την εικόνα της βεράντας σας είναι προσθέτοντας διακοσμητικά αντικείμενα, όπως φαναράκια (στο πάτωμα ή κρεμαστά στους τοίχους), μαξιλάρια, ριχτάρια, διακοσμητικές γιρλάντες, κεριά, κοχύλια σε βάζα, βότσαλα, τα οποία αν και μικρά κάνουν τη διαφορά.
                                       

                                                    
                           


Διαβάστε ακόμη: 

10 σχόλια

  1. Όμορφες ιδέες για όμορφες βεράντες!
    Σε επέλεξα για το βραβείο υπέροχου blog! Πέρνα από το ονειρεμένο μου σπίτι να το προμηθευτείς! ;)
    http://www.oneiremenospiti.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από υπέροχες ιδέες πρέπει να έχεις και χώρο.Εδώ πάντως έχεις ιδέες για όλα τα μεγέθη. Ελπίζω να καταφέρω να υλοποιήσω κάποιες από αυτές. Χρειάζομαι λίγο χρώμα.
    Έχω ένα βραβείο για σένα
    http://vflorarte.wordpress.com/2013/06/04/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-vflorarte/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η συγκέντρωση όμως αυτών των ιδεών και το κείμενό σου. Χάρηκα που σε γνώρισα. Θα τα λέμε γιατί μου αρέσει το μπλογκ σου! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφο άρθρο,πραγματικά με όρεξη,φαντασία και λίγα λεφτά κάποιος μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον εξωτερικό του χώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες ιδέες διακόσμησης και ανανέωσης του σπιτιού, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρήκα τρομερές ιδέες και στο https://oikiamykonos.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικές εικόνες! Ψάχνω ιδέες για το μπαλκόνι μου! Θα ήθελα μία boho διακόσμηση. Έχω πάρει κάποια πουφ-μαξιλάρια από εδώ https://e-metaxakis.com/exoterikos-horos/poyf-maxilaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ χρήσιμο άρθρο. Εδώ μερικές ιδέες για διακοσμητικά ρολόγια τοίχου https://el.beamonwood.com/clocks

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ