ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ PROJECT: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΞΟΧΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!


Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν φέτος για εμένα με ένα (ευχάριστο) project : Την διακόσμηση ενός καινούριου σπιτιού,  κάτι το οποίο, όπως κάθε διακοσμητική "περιπέτεια", περιελάμβανε ψάξιμο, χειρωνακτική εργασία και, φυσικά, αρκετές χειροποίητες κατασκευές, όπως για παράδειγμα τα κηροπήγια για την τραπεζαρία που μοιράστηκα μαζί σας σε προηγούμενο post, τα διακοσμητικά μαξιλάρια του καναπέ τα οποία θα δείτε παρακάτω και πολλά ακόμη! 

Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται σε νησί και διαθέτει μία όμορφη θέα στην θάλασσα, οπότε σκέφτηκα πως η καλύτερη επιλογή θα ήταν όχι μόνο να λάβω υπ' όψιν μου τα στοιχεία αυτά, αλλά να τα αξιοποιήσω κατάλληλα, τονίζοντας και φέρνοντας στο επίκεντρο της διακόσμησης το θαλασσινό θέμα. Ο χρωματικός συνδυασμός που  επέλεξα ήταν αποχρώσεις του κοραλί και του τιρκουάζ ("aqua" για την ακρίβεια), αγαπημένα μου χρώματα και τα δύο που παραπέμπουν σε θάλασσα και δημιουργούν, μέσω της αντίθεσης μεταξύ τους, την απαραίτητη ζωντάνια στο χώρο. Φρόντισα, ακόμη, να κρατήσω τις γραμμές μοντέρνες και λιτές, καθώς είμαι της άποψης πως ο χώρος στον οποίο ζούμε και περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας, είτε πρόκειται για εξοχικό σπίτι, είτε για μία μόνιμη κατοικία, είναι απαραίτητο να μας βοηθάει, μεταξύ άλλων, να χαλαρώνουμε, να ηρεμούμε και να ξεφεύγουμε όσο γίνεται από τα διάφορα θέματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν όλους, κάτι στο οποίο βοηθούν οι λιτές γραμμές.
      Πιο κάτω, μοιράζομαι μαζί σας μερικές φωτογραφίες από το project, στην πρώτη του φάση (δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμη η τραπεζαρία και το υπνοδωμάτιο). Ακόμη περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στην  σελίδα του Inspire and Create στο Facebook. 





   Σύνθεση από κορνίζες με prints σε θαλασσινό θέμα (είδη κοραλιών & ιππόκαμπο)


Άποψη του καθιστικού


             


         

                    Τραπεζαρία με diy κηροπήγια (δείτε εδώ τις οδηγίες για την κατασκευή τους).  



Άποψη του καναπέ. Τα σχέδια στα μαξιλάρια είναι χειροποίητα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήσαμε μαύρη κορδέλα και στένσιλ σε κοραλί απόχρωση.





 Λεπτομέρεια. Πορσελάνινα διακοσμητικά ψαράκια και λεύκωμα ναυτιλίας.



Παράθυρο με θέα. 


Για ακόμη περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ.


Να έχετε μία όμορφη μέρα!

6 σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ