ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020!

Read this post in English: Wall color trends for 2020!



2020. Νέα χρονιά, νέες τάσεις στην διακόσμηση και στο χρώμα. Οι νέες φωτεινές και φρέσκες αποχρώσεις, που ήρθαν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας, είναι εδώ και μας προσκαλούν να τις γνωρίσουμε!


Οι τάσεις στα χρώματα για το 2020 σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων Benjamin Moore, στρέφονται κυρίως σε φυσικές και παστέλ αποχρώσεις. Οι αποχρώσεις αυτές ωστόσο, δεν περιορίζονται στα κλασσικά μπεζ, κρεμ, καφέ και γκρι που έχουμε συνηθίσει, αλλά ενώνονται και σε νέους συνδυασμούς με χρώματα όπως πράσινα της ελιάς, ροζ της πούδρας, μπλε και κίτρινα, σε τέτοιες αναλογίες ώστε να παραμένουν φυσικά και διακριτικά, προσδίδοντας όμως ταυτόχρονα στον χώρο την επιθυμητή φρεσκάδα και ζωντάνια. Αυτά είναι τα νέα "ουδέτερα" και όπως όλα δείχνουν θα είναι οι πρωταγωνιστές στις τάσεις της διακόσμησης για τη νέα χρονιά.



Ροζ και Greige






Πράσινα και Λαδί







Μπλε, Πετρόλ και Λευκό








Φωτεινά Κίτρινα





Χρώμα της χρονιάς 2020 για την εταιρεία Benjamin Moore είναι το First Light 2102-70, ένα απαλό και χαρούμενο dusty pink. 







Καθώς η ομάδα της Benjamin Moore κοίταζε μπροστά στη νέα δεκαετία, έψαχνε ένα χρώμα που θα μπορούσε να καταγράψει την αισιοδοξία της για τα επόμενα 10 χρόνια. Σύμφωνα με τον Andrea Magno, Διευθυντή Color Marketing της εταιρείας, "όταν κοιτάζει κανείς ένα χρώμα στην πάροδο του χρόνου, υπάρχει συχνά μια άμεση σχέση ανάμεσα στο ποιες αποχρώσεις είναι δημοφιλείς και στο τι συμβαίνει στον κόσμο. Στα πρόθυρα του 2020 σκεφτήκαμε απλά: Ας είμαστε αισιόδοξοι, ας είμαστε χαρούμενοι".


Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για την άνοιξη του 2020 της εταιρίας Pantone, η οποία εξειδικεύεται σε ότι σχετίζεται με το χρώμα, στρέφονται γύρω από παρόμοιες αποχρώσεις, αλλά σε πιο έντονους τόνους, ενώ τα βασικά χρώματα (μπλε, κόκκινο και κίτρινο) φαίνεται να πρωταγωνιστούν στα trends. 





Πρωταγωνιστής των χρωμάτων και χρώμα του 2020, σύμφωνα με την Pantone, ανακηρύχθηκε το κόκκινο της φωτιάς ή αλλιώς Flame Scarlet. 



Σε περίπτωση που η ιδέα να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας ένα έντονο χρώμα σας φαίνεται κάπως παράτολμη, μία λύση είναι να επιλέξετε έναν τοίχο και να βάψετε αυτόν, δημιουργώντας τον λεγόμενο accent wall. Τα στοιχεία εκείνα που μας οδηγούν στην επιλογή του κατάλληλου τοίχου είναι συνήθως κάποιο αρχιτεκτονικό στοιχείο, όπως το τζάκι, ή τοίχοι στους οποίους θέλουμε να δώσουμε έμφαση, όπως ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι.






     



Για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα ή μια γρήγορη αλλαγή στο χώρο σας, μπορείτε ακόμη να προσθέσετε κάποιες πινελιές χρώματος μέσω επίπλων ή αξεσουάρ, όπως πολθυθρόνες, μαξιλάρια, ριχτάρια, κουρτίνες, βάζα, και άλλα.


                  









Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο χρώμα για το 2020;



4 σχόλια

  1. καλησπερα σας , θα μπορούσατε να με βοηθησετε στην επιλογη χρώματος για εξωτερικους τοιχους εξοχικης κατοικιας? τα κουφώματα εχουν ενα λαμπρο κόκκινο με ασπρο περιγραμμα γύρω τους 15 εκατοστών περίπου τι χρώμα μπορώ να κάνω τους τοιχους, επίσης ο ουρανος έχει ενα λευκο με λίγο γαλαζιο ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα σας , θα μπορούσατε να με βοηθησετε στην επιλογη χρώματος για εξωτερικους τοιχους εξοχικης κατοικιας? τα κουφώματα εχουν ενα λαμπρο κόκκινο με ασπρο περιγραμμα γύρω τους 15 εκατοστών περίπου τι χρώμα μπορώ να κάνω τους τοιχους, επίσης ο ουρανος έχει ενα λευκο με λίγο γαλαζιο ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας , θα μπορούσατε να με βοηθησετε στην επιλογη χρώματος για εξωτερικους τοιχους εξοχικης κατοικιας? τα κουφώματα εχουν ενα λαμπρο κόκκινο με ασπρο περιγραμμα γύρω τους 15 εκατοστών περίπου τι χρώμα μπορώ να κάνω τους τοιχους, επίσης ο ουρανος έχει ενα λευκο με λίγο γαλαζιο ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο άρθρο για τις τασεις των χρωματων αυτη τη χρονιά. να ποια ειναι τα μοντερνα χρωματα για να βαψει καποιος το σπιτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ