5+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ!


 Για τους περισσότερους από εμάς, το γραφείο αποτελεί έναν χώρο όπου περνάμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, είτε για διάβασμα είτε για κάποιου είδους εργασία. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον το οποίο μας εμπνέει και ιδανικά, μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο παραγωγικοί!

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τους top 7 τρόπους που μπορούμε με απλές κινήσεις να φτιάξουμε έναν όμορφο χώρο γραφείου, μέσα ή έξω από το σπίτι. 


1. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ

Η επιλογή της  χρωματικής παλέτας αποτελεί τη αρχή και τη βάση για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε την αναζήτηση με κριτήριο ποια χρώματα σας αρέσουν ή έχετε ήδη στο χώρο σας και συνεχίστε την έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε χρωματικούς συνδυασμούς που σας εμπνέουν ή ταιριάζουν με το υπάρχον design σας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, μπορείτε να κινηθείτε σε φυσικά ή έντονα χρώματα ή στο κλασικό ασπρόμαυρο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κρατήσετε την χρωματική παλέτα που επιλέξατε κατά νου σε κάθε επιλογή αξεσουάρ ή επίπλου που θα κάνετε για το γραφείο.



Χρωματική παλέτα σε φυσικές αποχρώσεις


Γήινοι τόνοι

Παράδειγμα μιας αρμονικής χρωματικής παλέτας




Η χρωματική παλέτα αφορά και τα αξεσουάρ του γραφείου


     




                         


2. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ MOODBOARD

Το επόμενο βήμα αφού θα έχετε καταλήξει στην χρωματική σας παλέτα είναι να φτιάξετε ένα moodboard ή αλλιώς, πίνακα διαθέσεων. Αυτός ο πίνακας μπορεί να έχει φυσική ή ηλεκτρονική μορφή και είναι το σημείο όπου θα συγκεντρώσετε τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία (π.χ. έπιπλα, διακοσμητικά, αξεσουάρ, χρώματα τοίχων, κ.α.), ώστε να δείτε πώς φαίνονται συνολικά.  

Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Canva, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο σε αυτό. 


      












3. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΦΥΤΑ

                     

Όταν περνάμε ώρες σε ένα χώρο είναι σημαντικό αυτός να αποπνέει φρεσκάδα και ζωντάνια, και τα φυτά είναι κάτι που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό. Το πράσινο χρώμα βοηθάει επίσης στη χαλάρωση και την μείωση του στρες -άλλο ένα bonus που μας δίνουν τα φυτά, εκτός του ότι κάνουν και τον χώρο μας πιο όμορφο και εντυπωσιακό. Αν αισθάνεστε πως τα φυτά χρειάζονται πολλή φροντίδα, μπορείτε να στραφείτε σε μπουκέτα λουλουδιών ή σε αποξηραμένα. 


          









                                                      


        




4. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

                               

Πολλοί από εμάς κοιτώντας απέναντι από το γραφείο βλέπουμε (σωστά μαντέψατε)... έναν τοίχο. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί από μονότονο να γίνει πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Πώς; Διακοσμώντας τον τοίχο με διάφορα κάδρα, έργα τέχνης, φωτογραφίες ή προσθέτοντας πιο χρηστικά αντικείμενα, όπως ράφια για βιβλία, ημερολόγια, ή πίνακες ανακοινώσεων, όπου μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις - οι επιλογές είναι αμέτρητες!











               


              


                     


5. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ

Για τους πιο τολμηρούς από εσάς, ένας εύκολος τρόπος να κάνετε τον τοίχο του γραφείου ακόμη πιο ενδιαφέρον, και να αλλάξετε εντελώς την όψη του, είναι προσθέτοντας μια ταπετσαρία. Φροντίστε η ταπετσαρία που θα επιλέξετε να ταιριάζει με τα χρώματα της παλέτας σας και ιδανικά, να σας φτιάχνει την διάθεση όταν την κοιτάτε! Αν η τοποθέτηση της ταπετσαρίας σας φαίνεται ότι απαιτεί πολύ κόπο, υπάρχουν στο εμπόριο πολλές επιλογές από peel and stick (αυτοκόλλητες) ταπεταρίες, που τοποθετούνται και αφαιρούνται πανεύκολα! 


                           




               


                     





6. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και, στον χώρο του γραφείου, οι λεπτομέρειες αυτές αποτελούν τόσο χρηστικά όσο και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως σημειωματάρια, στυλό, βάζα, κεριά, φάκελοι, mouse pads, και άλλα. 

Διαλέξτε λοιπόν ένα "θέμα" γύρω από τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο γραφείο σας, και θα δείτε τον χώρο και την διάθεσή σας να αλλάζει κάθε φορά που κάθεστε να δουλέψετε. Το tip αυτό μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και στο εταιρικό σας γραφείο, ώστε να το κάνετε πιο φιλοξενο και ευχάριστο. Δύο δημοφιλή themes είναι οι μεταλλικές λεπτομέρειες (σε χρυσό ή ροζ χρυσό) καθώς και τα παστέλ.


            



     

        
                                 


Θήκες για την οργάνωση του γραφείου


Παστέλ τόνοι



     


Αξεσουάρ γραφείου σε χρυσό και λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ