ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 3&1 TIPS ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ!


Πισίνα ίσον απρόσιτη πολυτέλεια; Σύμφωνα με τα νέα trends ίσως όχι!

Συχνά η απόκτηση μιας πισίνας είναι συνυφασμένη με μια "απαγορευμένη" πολυτέλεια καθώς εκτός από το κόστος κατασκευής και συντήρησης απαιτεί και αρκετό χώρο, όπως ένα μεγάλο κήπο. Η τελευταία τάση στις πισίνες, ωστόσο μας αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορούν να αποτελέσουν μία μάλλον προσιτή πολυτέλεια, την οποία μπορεί να αποκτήσει ο καθένας, όσο μικρό χώρο και αν διαθέτει στον κήπο ή την αυλή του.

Οι μικρών διαστάσεων πισίνες, όχι μόνο δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις μεγάλες που είχαμε συνηθίσει, αλλά συχνά είναι κατά πολύ πιο εντυπωσιακές, προσθέτοντας στο χώρο και αναβαθμίζοντας ακόμη και τον πιο απλό κήπο σε χώρο προσωπικής χαλάρωσης και αναψυχής. Οι πισίνες για μικρούς κήπους είναι η νέα τάση στη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και ήρθαν για να μείνουν.

Πάμε να ανακαλύψουμε πώς μπορείτε κι εσείς να ενσωματώσετε μια πισίνα ακόμη και στον μικρό σας κήπο!

1. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ!




Όπως στη διαμόρφωση εσωτερικών έτσι και στην διαμόρφωση εξωτερικών χώρων είναι σημαντικό οι διάφορες λειτουργίες του χώρου να είναι διαχωρισμένες. Επομένως, ένα στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο τόσο την λειτουργικότητα όσο και για την εικόνα του κήπου σας είναι ο διαχωρισμός του χώρου σύμφωνα με τις λειτουργίες. 

Πιο συγκεκριμένα, αν στο χώρο επιθυμείτε να πραγματοποιείτε τρεις λειτουργίες, όπως για παράδειγμα: 

1. Μπάνιο
2. Ηλιοθεραπεία
3. Φαγητό

θα πρέπει ο κήπος να διαχωριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν οι αντίστοιχοι χώροι, δηλαδή: 1.Χώρος πισίνας, 2.Χώρος ηλιοθεραπείας (με ξαπλώστρες) και 3.Χώρος φαγητού.

Είναι επομένως, σημαντικό, προτού ξεκινήσετε την διαμόρφωση του κήπου, σας να έχετε δημιουργήσει μία λίστα με τις λειτουργίες που επιθυμείτε, ώστε να διαχωρίσετε στην πορεία τον κήπο σύμφωνα με αυτές.








                                           











2. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ! 

 

Ένα στοιχείο το οποίο θα δώσει μοντέρνο ύφος στο χώρο σας και θα συμβάλει στην βέλτιστη αξιοποίησή του είναι ο σχεδιασμός με γεωμετρικά σχήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λειτουργία του χώρου είναι διαχωρισμένη και αντιστοιχεί σε διαφορετικό γεωμετρικό σχήμα (στη κάτοψη). 



                                            


Ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι η χρήση διαφορετικών υλικών, για παράδειγμα, πλακάκι στο καθιστικό, ξύλο στον χώρο της πισίνας και γκαζόν στον υπόλοιπο χώρο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, αφ΄ ενός να μην αφεθεί ούτε γωνία του κήπου ανεκμετάλλευτη και αφ' ετέρου το παιχνίδι των υλικών να δημιουργήσει έναν χώρο με προσωπικότητα. 






                                           



                     









3. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ!



Για ένα καλαίσθητο και διαχρονικό αποτέλεσμα, στραφείτε σε επενδύσεις δαπέδου ή τοίχων με φυσικά υλικά, όπως ξύλο deck, τσιμεντοκονία ή πέτρα, τα οποία θα προσδώσουν μια μοναδικότητα στον χώρο σας και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φυτά, θα πλαισιώσουν κατάλληλα την πισίνα σας.  
                              





                                              






                                         





                                                                    





                           




Πισίνα με βότσαλα περιμετρικά


                                                                      τσιμεντοκονία 



4. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ MINIMAL!

                                           

Για ένα λειτουργικό και μοντέρνο αποτέλεσμα, ισχύει ο κανόνας less is more. Το πράσινο, με τη μορφή γκαζόν ή τροπικών φυτών, υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα καθώς και η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφήστε λοιπόν, τα υλικά να μιλήσουν και προσθέστε μικρές διακοσμητικές πινελιές μόνο όπου αυτό είναι απαραίτητο. 

Το ρητό less is more ισχύει όμως στην προκειμένη περίπτωση και σε ό,τι αφορά το μέγεθος της πισίνας μας! Τα τελευταία trends θέλουν πισίνες ακόμη και σε μικρούς χώρους, όπως πίσω αυλές, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται άπλετος χώρος για την κατασκευή μιας πισίνας - αντίθετα ακόμη και μια αυλή μερικών τετραγωνικών μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά. 

Το μυστικό είναι να διαλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα πισίνας για το χώρο μας, η οποία ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, θα γίνει σίγουρα ο πρωταγωνιστής του κήπου μας και θα μας προσφέρει την νότα δροσιάς και ανανέωσης που χρειαζόμαστε!  


             


                         






                                                     



                     



                     


                                           



               






                      


                                       



            

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ