HOW TO: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!


    Αν αγαπάτε τα χειροποίητα έπιπλα, τότε αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς! Με μερικά απλά και οικονομικά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείτε να κατασκευάσετε ένα εντυπωσιακό παγκάκι με το οποίο θα διακοσμήσετε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, από το υπνοδωμάτιο μέχρι το καθιστικό. Σε ότι αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα οι επιλογές είναι αμέτρητες ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξετε να το "ντύσετε": ένα χειροποίητο χαλί που θέλετε να αναδείξετε, μία οικονομική κουρελού με όμορφα χρώματα ή ακόμη και γούνα, η οποία θα προσθέσει μία νότα πολυτέλειας στο χώρο σας! 


Θα χρειαστείτε:

  • ξύλο κόντρα πλακέ πάχους 2cm (διάσταση 1.10 x 0.45 cm) *
  • χαλάκι της αρεσκείας σας (5 πόντους πιο μακρύ και φαρδύ από το ξύλο)
  • μεταλλικά πόδια τραπεζιού 
  • αφρολέξ πάχους 2.5cm
  • ξυλόβιδες

*Σημ: το συγκεκριμένο πάχος ξύλου αφορά διακοσμητικό παγκάκι. Αν επιθυμείτε να το χρησιμοποιείτε, διαλέξτε ξύλο μεγαλύτερου πάχους.


Εργαλεία:

  • ηλεκτρικό κατσαβίδι
  • συρραπτικό επίπλων



Βήμα 1

Συγκεντρώστε τα υλικά και τα εργαλεία σας και κόψτε το ξύλο στα μέτρα που επιθυμείτε, σε περίπτωση που δεν το έχετε αγοράσει ήδη κομμένο.



Βήμα 2

Κόψτε το αφρολέξ στο μέγεθος του ξύλου σας φροντίζοντας να είναι κατά 0,5cm μικρότερο από το ξύλο, έτσι ώστε το χαλάκι να στρώσει καλύτερα στη συνέχεια.






Βήμα 3&4

Τοποθετήστε προσεκτικά το χαλάκι σας πάνω στο αφρολέξ και κεντράρετε το σχέδιο. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από το σωστό κεντράρισμα του σχεδίου θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Διπλώστε το χαλάκι γύρω από το ξύλο και ξεκινήστε να το συρράπτετε. Μόλις τελειώσετε με τη μία πλευρά περάστε στην απέναντι της (στην παράλληλη) και συνεχίστε με τις υπόλοιπες. 



Βήμα 5

Βιδώστε τα μεταλλικά πόδια στις δύο άκρες, φροντίζοντας να μετρήσετε σωστά τις αποστάσεις στην κάθε πλευρά.




Το νέο σας παγκάκι είναι έτοιμο!





                    







                                       





3 σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα να φτιάχνω τον κήπο μου και ένα τέτοιο παγκάκι θα ταίριαζε πολύ! Πήρα πριν λίγες μέρες και δύο σκαμπό εξωτερικού χώρου από εδώ https://e-metaxakis.com/exoterikos-horos/skampo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ