TOP 3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΣΑΣ ΚΑΝΑΠΕ!



  Οποιοσδήποτε καναπές, ανεξαρτήτως χρώματος και ταπετσαρίας, μεγάλος ή μικρός, μοντέρνος ή κλασσικός χρειάζεται το κατάλληλο styling προκειμένου να αναδειχθεί και να πάρει την πρωταγωνιστική θέση που του αξίζει στο σαλόνι σας. Στο σημερινό post σας παρουσιάζω tips και μυστικά που θα μεταμορφώσουν ακόμη και τον πιο βαρετό καναπέ σε κάτι ξεχωριστό.


1. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Ίσως να μην σας περνάει από το μυαλό αλλά τα μαξιλάρια που θα επιλέξετε για τον καναπέ σας είναι το Α και το Ω σε ότι αφορά την διακόσμηση του. Ακόμη κι αν ο καναπές διαθέτει ιδιαίτερο design, έντονο χρώμα ή θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται έξτρα μαξιλάρια γιατί έχει ήδη τα "ασορτί" του, τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι πάντοτε απαραίτητα και είναι εκείνα που κάνουν την διαφορά. Φροντίστε λοιπόν να επενδύσετε σε αυτά επιλέγοντάς τα με προσοχή και προσέχοντας να μην πέσετε στην παγίδα του "σετ", καθώς πρόκειται για κάτι που έχει πλέον ξεπεραστεί. Η τάση σήμερα θέλει ποικιλία σε χρώματα, σχήματα και υφές- κάτι σαν μία μικρή συλλογή έργων τέχνης όπου όλα μαζί έχουν συνδυαστεί για να πουν τη δική τους μοναδική ιστορία. 


Κι επειδή ο επιτυχημένος συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων και σχημάτων δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση, τα παρακάτω tips θα σας λύσουν τα χέρια:


1. Διαλέξτε μία χρωματική παλέτα. 
Ακόμη κι αν τα σχέδια που θα διαλέξετε για τα μαξιλάρια σας διαφέρουν είναι καλό να έχετε κατά νου μία χρωματική παλέτα μέσα στην οποία θα κινηθείτε. Η παλέτα αυτή μπορεί να αποτελείται είτε από συγκεκριμένα χρώματα (πχ μπλε και κίτρινο) είτε από κατηγορίες χρωμάτων, όπως παστέλ, γήινα, μεταλλικά κ.α. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει πολύ στην τελική επιλογή.



Μαξιλάρια με επιλογή χρωμάτων

                                           
                                                        κίτρινο, φούξια, σμαραγδί, μπλε




             
                                     άσπρο- μαύρο





Μαξιλάρια με επιλογή κατηγορίας χρωμάτων


             παστέλ




                                                 γήινα




μεταλλικά




                                 μονοχρωματικά (γκρι)




            vintage (δεκαετία 70) 






2. Διαλέξτε ένα θέμα.
Μία εναλλακτική είναι αντί για χρώματα, να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο θέμα και να κινηθείτε πάνω σε αυτό. Πηγή έμπνευσης για το θέμα σας μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως μία περιοχή (πχ Αγγλία), μία εποχή (πχ Χριστούγεννα), μία ταινία, κλπ. Το αποτέλεσμα είναι και σε αυτή την περίπτωση εντυπωσιακό. αλλά σε κάθε περίπτωση φροντίστε να επιλέξετε κάτι το οποίο ταιριάζει με την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση.  



                       θαλασσινό




εποχιακό (χριστουγεννιάτικο)





      


      Βρετανικό




                    Pop art







3. Τοποθέτηση.

Το να ακολουθήσετε κάποιον κανόνα ως προς την τοποθέτηση είναι προαιρετικό, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μαξιλάρια διαφορετικών μεγεθών. Το σύνηθες είναι τα μεγαλύτερα μαξιλάρια να τοποθετούνται στις εξωτερικές γωνίες και τα μικρότερα εσωτερικά προς τη μέση του καναπέ, όπως φαίνεται παρακάτω.













2. "ΡΙΞΤΕ" ΕΝΑ ΡΙΧΤΑΡΙ

Η αλήθεια είναι ότι ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ριχτάρια στον καναπέ μας, αυτά καταλήγουν συνήθως να χρησιμοποιούνται ως προστασία για την καθαριότητα του καναπέ παρά ως διακοσμητικά στοιχεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να δούμε το ριχτάρι από άλλη οπτική, καθώς αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να δώσουμε προσωπικότητα και ενδιαφέρον ακόμη και στον πιο αδιάφορο καναπέ. Κατά προτίμηση διαλέξτε κάποιο με έντονο χρώμα ή ιδιαίτερα σχέδια και τοποθετήστε το με έναν από τους παρακάτω τρόπους:  


  διπλωμένο, στο μπράτσο του καναπέ





 διπλωμένο και τοποθετημένο στη μία μεριά του καναπέ

            



                                 




Ανοιγμένο και τοποθετημένο στη μέση

                                                                                                             

                       



 




ριγμένο πιο "ελεύθερα"







3. ΣΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ!

Ποιος είπε ότι τα χαλιά είναι μόνο για το δάπεδο; Τα γούνινα χαλιά είναι για παντού- ακόμη και για πάνω στον καναπέ! Τα γούνινα χαλάκια διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να ταιριάξουν με τα περισσότερα στυλ διακόσμησης και προσδίδουν άμεσα στο χώρο ασύγκριτη κομψότητα και αίσθηση ζεστασιάς, πράγμα το οποίο τα καθιστά κυρίως χειμερινό αξεσουάρ. Την επόμενη φορά λοιπόν, στρώστε το γούνινο χαλάκι σας στον καναπέ και θα κάνετε σίγουρα τη διαφορά.



                    



                                     




             



                                             


                                     



                         



Να έχετε μία όμορφη μέρα!

1 σχόλιο

  1. Εξαιρεικές ιδέες και υπέροχες εικόνες. Μέσα από την προσθήκη μικρών πραγμάτων όπως προαναφέρεις μπορεί να αλλάξει όλο το σπίτι. Εγώ προσωπικά το καλοκαίρι που ήθελα να κάνω μια μικρή αλλαγή στο σαλόνι μου μόνο με ριχτάρια που βρήκα σε πολύ καλή τιμή εδώ https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/rixtaria/ και μαξιλαράκια καναπέ άλλαξε όλο το σαλόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ