3&1 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!





1. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΠΛΑ




  Ένας σημαντικός κανόνας προκειμένου να κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος, έχει να κάνει με την επιλογή των σωστών επίπλων. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο "ελεύθερο" δάπεδο βλέπει το ανθρώπινο μάτι, τόσο μεγαλύτερο εκλαμβάνει ένα χώρο.

  Φροντίστε, επομένως, τα έπιπλα που θα επιλέξετε (όπως καναπέδες, πολυθρόνες, βιβλιοθήκες, κλπ) να μην καλύπτουν το δάπεδο αλλά να είναι με πόδια ή ακόμα καλύτερα κρεμαστά στον τοίχο και δείτε τον χώρο σας να "ανοίγει". Το συγκεκριμένο tip είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε WC ή μικρά μπάνια, όπου η επιλογή ενός κρεμαστού επίπλου, κάνει πραγματικά την διαφορά.



                     



                             



                             


                                  


   


  


2. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


  Η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων σε ένα χώρο αποτελεί έναν από τους κυριότερους, αν όχι τον κυριότερο, παράγοντα για μία επιτυχημένη διακόσμηση. Πέρα από το γνωστό κανόνα ότι τα ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν και τα σκούρα μικραίνουν το χώρο, υπάρχουν ορισμένα ακόμη tips που θα σας βοηθήσουν:




Tip 1:  Ψυχρά vs Θερμά

Ο παραπάνω κανόνας ανοιχτόχρωμων-σκουρόχρωμων είναι σωστός, αλλά δεν μας βοηθάει πάντοτε. Κι αυτό γιατί, σίγουρα ένα λευκό δωμάτιο θα μοιάζει οπτικά μεγαλύτερο από το ίδιο δωμάτιο βαμμένο γκρι ή μπλε σκούρο, αλλά μιας και ελάχιστοι από εμάς θα επέλεγαν έτσι κι αλλιώς τόσο σκούρα χρώματα για το σπίτι τους, τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε περισσότερα ανοιχτόχρωμα?

Στην απάντηση θα μας βοηθήσει η παρακάτω εικόνα:


Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για το ίδιο δωμάτιο, φωτισμένο στην μία περίπτωση (αριστερά) με ψυχρό και στην άλλη  (δεξιά) με θερμό φωτισμό. Παρατηρούμε ότι ενώ και τα δύο είναι ανοιχτά χρώματα, το δωμάτιο με τον ψυχρό φωτισμό φαίνεται πιο μεγάλο και "ανοιχτό" από αυτό με τον θερμό.

Με βάση τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αν επιθυμούμε ο χώρος μας να φαίνεται μεγαλύτερος, θα πρέπει να στρεφόμαστε στις ψυχρές και να αποφεύγουμε τις θερμές αποχρώσεις, ανεξαρτήτως του χρώματος που θα επιλέξουμε. 

                                         


                       

                                                              

                                   



Μερικά παραδείγματα θερμών- ψυχρών αποχρώσεων σε χρώματα της ίδιας οικογένειας:







Tip 2: Μονοχρωματικοί Συνδυασμοί


  Μία εξ' ίσου ενδιαφέρουσα εναλλακτική είναι οι μονοχρωματικοί συνδυασμοί. Με άλλα λόγια, επιλέγετε ένα χρώμα και στρέφετε την διακόσμησή σας γύρω από αυτό και τις αποχρώσεις του- από την πιο ανοιχτή μέχρι την πιο σκούρα. Το αποτέλεσμα είναι εξ ίσου εντυπωσιακό, ενώ οι πιθανότητες για λάθη ελαχιστοποιούνται.




                           


                             



                                          





3. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ 

                                 

   Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη σε στρατηγικό σημείο αποτελεί ένα από τα καλύτερα τρικ για να κάνετε το χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος. Κι αυτό γιατί, οι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως με αποτέλεσμα ο χώρος να μοιάζει στο μάτι πιο φωτεινός και με περισσότερα ανοίγματα, άρα και πιο μεγάλος.
Ιδανικά σημεία για να τοποθετήσετε καθρέφτες είναι εκεί όπου θα αντανακλούν όσο το δυνατόν περισσότερο φως, όπως απέναντι/ δίπλα από παράθυρα ή ακριβώς μπροστά από την πόρτα εισόδου στο χολ.



                                                                   


                                                             


                                                    


                            





4. ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ



   Μπορεί να μην μας περνάει από το μυαλό, αλλά ο τρόπος που κρεμάμε τις κουρτίνες παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο μεγάλος ή μικρός φαίνεται ένας χώρος. Ανεξάρτητα από το μέγεθος που του παραθύρου/ της μπαλκονόπορτας είναι καλό να κρεμάμε τις κουρτίνες είναι ξεκινώντας από όσο το δυνατόν ψηλότερα και καταλήγοντας μέχρι το δάπεδο ή μερικά εκατοστά πιο πάνω από αυτό. Πέρα από το ύψος, καλό θα ήταν επίσης να φροντίσουμε να έχουν και μεγαλύτερο πλάτος από το άνοιγμα στο οποίο θα τοποθετηθούν.




Η οπτική διαφορά που μπορεί να δημιουργήσει ο τρόπος που κρεμάμε τις κουρτίνες, φαίνεται πολύ καθαρά στην παρακάτω εικόνα. 

Το μέγεθος του παραθύρου και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο. Το κρέμασμα της κουρτίνας στο σωστό ύψος και πλάτος, είναι αυτό που κάνει το πρώτο παράθυρο (και γενικότερα τον χώρο) να μοιάζει διπλάσιος σε σχέση με το δεύτερο.






               


                                

 









Να έχετε μία όμορφη μέρα!

1 σχόλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ