HOW TO: ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ!


   Η αλήθεια είναι ότι είχα χρόνια να πιω καφέ φίλτρου, μέχρι που πριν λίγο καιρό έτυχε να δοκιμάσω φρεσκοκομμένο με γεύση σοκολάτα πορτοκάλι- περιττό να πω ότι αυτό το άρωμα δεν περιγράφεται... Αυτομάτως, λοιπόν, ύστερα από αυτή τη γευστική ανακάλυψη έκανα δύο πράγματα: πρώτον, αγόρασα τον συγκεκριμένο καφέ και δεύτερον, αγόρασα καφετιέρα για να τον φτιάχνω. Παρόλ' αυτά, επειδή ο γαλλικός δεν είναι ο καθημερινός μου καφές, μετά από λίγο καιρό η καφετιέρα πήρε την θέση της στο ντουλάπι (όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές) και ακόμη και όταν ήθελα να πιω δεν έμπαινα στην διαδικασία να την βγάλω για να φτιάξω μόνο ένα φλιτζάνι. 
     Έψαξα, λοιπόν, στο ίντερνετ για να βρω κάποιον τρόπο να φτιάχνω αυτόν τον υπέροχο αρωματικό καφέ στα γρήγορα, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Μέχρι που ήρθε η ιδέα για την παρακάτω μέθοδο- και για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ήμουν κάπως επιφυλακτική...Όμως, η σχετική δοκιμή έγινε, πέτυχε, και έτσι ήρθα να την μοιραστώ σήμερα μαζί σας. Γενικά θεωρώ πως είναι μία καλή λύση είτε αν δεν έχετε καφετιέρα και θέλετε να δοκιμάσετε τις ωραίες γεύσεις καφέ φίλτρου που κυκλοφορούν, είτε έχετε αλλά παρόλ' αυτά θέλετε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα γαλλικό καφέ, ή τέλος, ενδιαφέρεστε απλά να δοκιμάσετε κάτι καινούριο...!


Υλικά: 

  • Καφές φίλτρου
  • βραστό νερό
  • 1 χάρτινο φίλτρο
  • ζάχαρη & γάλα (προαιρετικά)



Διαδικασία:

  Τοποθετούμε το χάρτινο φίλτρο στο στόμιο της κούπας μας (ή ενός μεγαλύτερου σκεύους αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα). Προκειμένου να στηρίζεται καλύτερα, μπορείτε να διπλώσετε τις άκρες στο στόμιο της κούπας. 

   Με ένα κουτάλι προσθέτουμε την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε. Γενικά, να θυμάστε ότι σε ένα φλιτζάνι αντιστοιχούν περίπου 1- 1μιση κουτ. σούπας καφές. 



   Αφού έχουμε βράσει το νερό, το προσθέτουμε σιγά σιγά, περιμένοντας να φιλτραριστεί ο καφές και συνεχίζοντας να προσθέτουμε νερό ανά διαστήματα. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί παρά μερικά λεπτά. 

Tip: 

  • Αποθηκεύστε τον καφέ φίλτρου σε αεροστεγή δοχεία (όπως βαζάκια με λάστιχο), προκειμένου να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμά του για περισσότερο καιρό. 

  Έτοιμος ο καφές μας, αρωματικός και λαχταριστός! Και αν σκέφτεσαι με τι να τον συνοδεύσετε, σας έχω το καλύτερο: σπιτικά κρουασάν σοκολάτας, που γίνονται σε χρόνο ρεκόρ!

       

Μιάμ...! Καλή μας ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ