ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

  Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, πλησιάζει μαζί του και η εποχή της σοκολάτας σε όλες της τις εκδοχές, που έρχεται να μας γλυκάνει και να μας φτιάξει την διάθεση τις δύσκολες (και όχι μόνο) χειμωνιάτικες ημέρες! Μία από αυτές τις εκδοχές είναι και τα κρουασάν με γέμιση σοκολάτας, τα οποία έτσι μικρά, αφράτα και λαχταριστά που είναι τρώγονται μετά μανίας από μικρούς και μεγάλους. Σήμερα, λοιπόν, σας έχω μία γρήγορη συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας, τα πιο εύκολα ίσως που μπορείτε να φτιάξετε, με τρία μόνο υλικά. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα!  



Υλικά:

  • ένα φύλλο σφολιάτας
  • 2/3 κούπας κομματάκια σοκολάτας
  • 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό


Διαδικασία:

  Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε οκτώ παραλληλόγραμμα κομμάτια και το κάθε παραλληλόγραμμο διαγώνια στα δύο, σχηματίζοντας τριγωνάκια, όπως στην φωτογραφία.



  Γεμίζουμε το κάθε τριγωνάκι με δύο περίπου κουταλάκια του γλυκού κομματάκια σοκολάτας και το τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας από την βάση και καταλήγοντας στην κορυφή.




  Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψάκι με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο αυγό για να πάρουν χρώμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά  στους 180 βαθμούς. 



Έτοιμα!



8 σχόλια

  1. Μόνο αυτά τα υλικά??? Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται θεσπέσια!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρθα να ευχηθώ Καλη εβδομαδα και να σου πω οτι χθες Εφτιαξα τα σουπερ ευκολα και γρηγορα κρουασάν σου. Με μόνη διαφορά έβαλα νουτέλα μεσα! Όνειρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια? Πολύ χαίρομαι που τα δοκίμασες και σου άρεσαν! Φαντάζομαι ότι και με νουτέλα θα ήταν πολύ ωραία και επίσης είναι μια καλή παραλλαγή αν δεν έχουμε κομματάκια σοκολάτας! Καλή εβδομάδα :)!

      Διαγραφή
  4. Επιτελους μια ευκολη συνταγη για τα κρουασσαν.Παντα ηθελα να τα φτιαξω αλλα με ολες τις συνταγες που διαβαζα πελαγωνα.Ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει...πράγματι είναι τα πιο εύκολα και δεδομένου του Σ/Κ θα τα φτιάξω οπωσδήποτε... Thanks for sharing Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ