BEFORE&AFTER: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΩΝ (μέρος 1ο)!

   Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ παλιά ή φθαρμένα έπιπλα στο σπίτι ή σε κάποια αποθήκη, που όταν τα βλέπουμε το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να τα πετάξουμε και να τα αντικαταστήσουμε με καινούρια γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι, πέρα ίσως από ένα βάψιμο, δεν επιδέχονται περαιτέρω βελτίωση. Η αλήθεια είναι ότι αν ξέραμε σε πόσο μεγάλο βαθμό μπορούμε να τα ανανεώσουμε και να τα κάνουμε να μοιάζουν αγνώριστα, θα αντιλαμβανόμασταν πως όλα αυτά τα "ανεπιθύμητα" έπιπλα αποτελούν στην ουσία ένα μικρό διακοσμητικό θησαυρό! 
  Η ανακύκλωση των παλιών επίπλων έχει επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και πλέον, ειδικά στη χώρα μας, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς μας διδάσκει πως για μια όμορφη διακόσμηση (και μία όμορφη ζωή αντίστοιχα) δεν χρειάζονται πολλά χρήματα- παρά μόνο δημιουργικότητα, όρεξη και πρωτότυπες ιδέες. 
   Και για να σας το αποδείξω αυτό, έχω συγκεντρώσει στο σημερινό post μερικά από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά "πριν & μετά" σε έπιπλα διαφόρων ειδών, τα οποία ελπίζω να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για τις δικές σας δημιουργικές μεταμορφώσεις.

   



































































ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

BEFORE&AFTER: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΩΝ (μέρος 1ο)! 

TOP 5 ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΗΝ IKEA RAST ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ!

How to: 4&1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΟ IKEA LACK ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ! 



9 σχόλια

  1. τι μπορείς να κάνεις με παλιά (μπορεί και από σκουπίδια) έπιπλα, αν εχεις φαντασία!!!!!!!
    τέλειες μεταμορφώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Inspire and Create, έχω ξετρελαθεί με το υπέροχο blog σου!! Τι τέλεια ιδέα η μεταμόρφωση παλιών επίπλων σε σύγχρονα κομψοτεχνήματα!! Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ που λέω να επιχειρήσω - αν τα καταφέρω- να μεταμορφώσω μια παλιά τουαλέτα-έπιπλο σε χρώμα καρυδιάς της πεθεράς μου σε ένα μοντέρνο έπιπλο για τη δική μου κρεβατοκάμαρα. Δεν ξέρω αν δίνεις τέτοιου είδους απαντήσεις, αλλά πολύ θα παρακαλούσα για τη γνώμη σου όσο αφορά στα χρώματα ή τα μοτίβα που πρέπει να επιλέξω. Η κρεβατοκάμαρά μου (τοίχοι, κουρτίνες, πατάκια) είναι στις αποχρώσεις του ιβουάρ, το κρεββάτι είναι από ιβουάρ δέρμα καπιτονέ με πόδια από ασημί πατίνα και κομοδίνα σε ασημί πατίνα επίσης. Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις καταπληκτικές αναρτήσεις σου!!!
    Με εκτίμηση
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Χριστίνα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Σε ότι αφορά την ερώτηση σου, με βάση τα χρώματα και τα υλικά που μου περιγράφεις, θεωρώ ότι θα ταίριαζε στην τουαλέτα- έπιπλο μία μεταμόρφωση που θα την μετέτρεπε σε ένα κομψό και αριστοκρατικό κομμάτι που θα ταίριαζε με το ύφος του υπνοδωματίου σου.

      Έχω να σου προτείνω δύο λύσεις:
      Αφ' ενός, μπορείς να την ταιρίαξεις με τα κομοδίνα σου και τα πόδια του κρεβατιού που είναι σε ασημί πατίνα, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα ειδικά βερνίκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

      Αφ' ετέρου, μπορείς να την βάψεις σε κάποιο ουδέτερο χρώμα (μπεζ, ιβουάρ, κλπ) και να κάνεις πάνω σχέδια με στένσιλ σε damask μοτίβα.

      Σου παραθέτω κάποια λινκ με φωτογραφίες για να πάρεις μια ιδέα:

      http://media2.onsugar.com/files/2013/02/06/4/192/1922794/d3bb0c47ddad4822_PF-549051.jpeg.xxxlarge/i/youre-up-kitchen-renovation-scoop-up-something-like.jpg

      http://shessmart.com/wp-content/uploads/2011/12/stenciled-dresser-ideas.jpg

      http://cdn.shopify.com/s/files/1/0094/1122/files/lg-fabric-damask-bookcover.jpg?1122

      Καλές μεταμορφώσεις!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα αγαπητό Inspire and Create! Κατ’ αρχάς να σ’ ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες στις διακοσμητικές μου αναζητήσεις και φυσικά για τις πραγματικά εντυπωσιακές προτάσεις σου. Ειδικά η δεύτερη με τα στενσιλ σε damask μοτίβα, την οποία και επέλεξα, με συνεπήρε! Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μια τόσο φίνα μεταμόρφωση χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σου! Ήδη φαντάζομαι το τελικό αποτέλεσμα και έχω κατενθουσιαστεί!!!
    Λοιπόν, στρώνομαι στη δουλειά γιατί τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
    Εξάλλου, στο δύσκολο καιρό που διανύουμε, το να ασχολείται κανείς με πράγματα όπως η μεταμόρφωση ενός παλιού επίπλου, έχει πολλές διαστάσεις. Από την χαρά της δημιουργίας που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί αγχολυτικά, ως το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει σε ένα χώρο με ομορφιά και κομψότητα ακόμα και όταν τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν.
    Κι εδώ μπαίνει ο δικός σου ρόλος. Υπέροχες διακοσμητικές προτάσεις ακόμα και με ελάχιστο κόστος. Για άλλη μια φορά σ’ ευχαριστούμε.
    Ελπίζω το εγχείρημά μου να πετύχει. Θα επανέλθω σχετικά,
    Φιλικά,
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Χριστίνα,
      Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπόρεσα να βοηθήσω και ακόμη περισσότερο για το ότι υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι όπως εσύ, με αγάπη για την διακόσμηση και κυρίως, μεράκι και όρεξη για δημιουργίες!
      Σου εύχομαι καλή επιτυχία και θα χαρώ να μοιραστείς το αποτέλεσμα μαζί μας στο inspireandcreate.k@gmail.com.

      Φιλικά,
      Inspire and Create.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας!!!! Έχω ενθουσιαστεί με όσα βλέπω!! Όμως έχω ένα πρόβλημα... επειδή έχω πολλά έπιπλα για ανανέωση ξέρετε αν υπάρχει κάποιο συνεργείο να απευθυνθώ??? (έχω σαλόνι, τραπεζαρία, σύνθετο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ