D.I.Y.: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΙ (ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΔΩΡO)!



     Μοιάζει με ζεστή σοκολάτα στολισμένη με σαντιγί και ζαχαρωτά και με την πρώτη ματιά η σκέψη που σου έρχεται αυθόρμητα είναι ότι θέλεις να το δοκιμάσεις...! Και όμως, όσο λαχταριστό και αν φαίνεται, δεν τρώγεται αλλά ομορφαίνει τον χώρο μας, αφού πρόκειται για αρωματικό κερί. Το κεράκι αυτό, που μοιράστηκε μαζί μας η Anne από το lifeannstyle, εκτός του ότι σου ανοίγει την όρεξη, αποτελεί και τέλειο χειροποίητο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα τώρα τις γιορτές. Δοκιμάστε το και αν φοβάστε ότι στο τέλος θα δυσκολευτείτε να το αποχωριστείτε φτιάξτε καλού κακού μερικά παραπάνω για να τα χαρίσετε... στον εαυτό σας! 



Θα χρειαστείτε:

  • παραφίνη ή παλιά κεριά λευκού χρώματος
  • μπεν μαρί
  • αιθέρια έλαια
  • καφέ & μαύρες κηρομπογιές
  • χρωματιστές τρούφες ή πέρλες ζαχαροπλαστικής
  • ζαχαρωτά
  • φυτίλια
  • κόλλα
  • μολύβια
  • ψαλίδι
  • ένα δοχείο για να τοποθετήσετε το κερί



Διαδικασία:

    Αρχικά, ετοιμάζουμε το δοχείο που θα βάλουμε το κερί. Το ιδανικό δοχείο για το χριστουγεννιάτικο κερί μας θα ήταν μία κούπα με χριστουγεννιάτικο θέμα!
Κολλάμε με λίγη κόλλα την μεταλλική βάση του φυτιλιού στον πάτο της κούπας και τυλίγουμε την άκρη του σε ένα μολύβι που έχουμε τοποθετήσει στο στόμιο, έτσι ώστε το στηρίζεται το φυτίλι όση ώρα κάνει να πήξει το κερί.

       Λιώνουμε την παραφίνη ή τα παλιά κεριά σε μπεν μαρί, ακολουθώντας την διαδικασία που έχουμε περιγράψει στο post "Πώς να φτιάξετε τα δικά σας ξεχωριστά αρωματικά κεριά". Προσθέτουμε στο κερί που λιώνει μερικά κομματάκια καφέ και μαύρη κηρομπογιά, που θα του δώσουν ένα σοκολατένιο χρώμα, και ανακατεύουμε.

         Όταν έχει πάρει υγρή μορφή, το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια, που θα κάνουν το κερί αρωματικό (αιθέρια έλαια βανίλια ή σοκολάτα θα ήταν ιδανικά). Το χύνουμε προσεκτικά στο δοχείο μας και το αφήνουμε να πήξει.


                  




 Επόμενο βήμα: στολισμός! Προκειμένου να δημιουργήσουμε το εφέ "σαντιγύς" στην επιφάνεια,  θα χρειαστεί να λιώσουμε λίγη ακόμα παραφίνη (ή λευκά κεριά) σε μπεν μαρί, βγάζοντας τη όμως από την φωτιά νωρίτερα, ενώ είναι στη φάση μεταξύ στερεού και υγρού. Με ένα κουταλάκι, την απλώνουμε πάνω στο κερί γύρω από το φυτίλι, πασπαλίζουμε με τρούφα ή πολύχρωμες πέρλες ζαχαροπλαστικής και ολοκληρώνουμε τον στολισμό μας με ζαχαρωτά!






Έτοιμο το χριστουγεννιάτικο κεράκι!
Δεν είναι λαχταριστό? 


3 σχόλια

  1. Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω μόνο κηρομπογιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε χρώμα; Αν βάλουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής γίνεται; Και επίσης, τι κόλλα χρησιμοποιούμε για να στηρίξουμε το φυτίλι;Έβαλα atlacoll αλλά δεν κολλούσε πολύ καλά. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τέτοιες κατασκευές και δεν ξέρω πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ