3&1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΜΕ IKEA RAST!

                                           
    Μετά το post για το πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ikea rast συρταριέρα μας, μετατρέποντάς την σε κάτι ξεχωριστό, σειρά έχει το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό, κομμάτι: με ποιους τρόπους μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να διακοσμήσουμε διάφορους χώρους του σπιτιού μας. Σήμερα λοιπόν, θα αναφερθούμε, στην διακόσμηση τεσσάρων βασικών χώρων -σαλόνι, υπνοδωμάτιο, γραφείο και παιδικό δωμάτιο- για τους οποίους συνήθως αναζητούμε εύκολους και οικονομικούς τρόπους διακόσμησης ή αλλαγής της διακόσμησής μας. Τέλος, να θυμάστε ότι, τόσο οι τρόποι όσο και οι ιδέες που περιγράφουμε δεν περιορίζονται μόνο στην rast, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν και σε οποιαδήποτε άλλη συρταριέρα ή έπιπλο, γενικότερα, έχετε στο σπίτι σας και επιθυμείτε να το ανανεώσετε.


Διακόσμηση σαλονιού- εισόδου

  Η συγκεκριμένη συρταριέρα αποτελεί ιδανικό έπιπλο για την διακόσμηση του σαλονιού και της εισόδου. Εδώ ταιριάζουν ιδιαίτερα οι συρταριέρες με μεταλλικά στοιχεία, καθώς προσδίδουν κομψότητα στο χώρο, ενώ σε ότι αφορά το χρώμα, το λευκό, το μαύρο και το φυσικό χρώμα του ξύλου αποτελούν κλασικές επιλογές και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να της δώσετε έμφαση επιλέξτε ένα έντονο χρώμα, ενώ για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, συνδυάστε περισσότερα χρώματα μεταξύ τους ή προσθέστε σχέδια με στένσιλ. 

  Στην είσοδο δημιουργήστε μία γωνιά και συνδυάστε τα υπόλοιπα στοιχεία, αναλόγως με το ύφος του επίπλου, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.


                                        

                                                 


  Ενώστε δύο ή περισσότερες συρταριέρες για να "γεμίσετε" ένα μεγαλύτερο κενό και παράλληλα να δημιουργήσετε την αίσθηση του μπουφέ. 


                                      
                           
                         

                       

  Επίσης, δύο συρταριέρες μαζί μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένα κομψό έπιπλο για την τηλεόραση.



Διακόσμηση υπνοδωματίου

  Στο υπνοδωμάτιο, μία εναλλακτική λύση αντί για τα συνηθισμένα κομοδίνα είναι δύο συρταρίερες, δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι οι οποίες, πέρα από την αισθητική διαθέτουν και πρακτική αξία, καθώς σας εξασφαλίζουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Αναλόγως τις ανάγκες, υπάρχει, επίσης η επιλογή να μετατραπούν (με την προσθήκη ενός καθρέφτη από πάνω) σε έπιπλο τουαλέτα, όπου θα μπορείτε να τοποθετείτε καλλυντικά, κοσμήματα, και άλλα.
    

                      

                       

              

                          

                         

                                                                       

Διακόσμηση γραφείου

  Και όμως, μία συρταριέρα που φαινομενικά είναι φτιαγμένη για υπνοδωμάτιο, με το κατάλληλο "styling" μπορεί να πάρει την θέση της ακόμη και σε ένα γραφείο και μάλιστα, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί, αφ' ενός συμβάλλει στην οργάνωση του χώρου και αφ' ετέρου, μπορεί να χαρίσει ιδιαίτερο στυλ ακόμη και στο πιο απλό γραφείο. 


                          

           


Διακόσμηση παιδικού δωματίου

   Μερικές από τις ωραιότερες μεταμορφώσεις είναι αυτές που γίνονται για παιδικό δωμάτιο-ίσως γιατί συνδυάζουν πολλά όμορφα χρώματα, ίσως γιατί προορίζονται για παιδάκια... όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι αξιαγάπητο! Οι συρταριέρες μας εδώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως κομοδίνα, δίπλα από το κρεβάτι, είτε ως έπιπλα "πολλαπλών χρήσεων" όπου θα μπορείτε να αποθηκεύετε από ρούχα μέχρι παιχνίδια, σχολικά ή ότι άλλο περνάει από το μυαλό σας. Σε ότι αφορά τα χρώματα, το σύνηθες είναι τόνοι του μπλε για τα αγοράκια και του ροζ για τα κοριτσάκια, αλλά, όπως πάντα, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε αυτά- άλλωστε υπάρχουν τόσο ωραία χρώματα εκεί έξω :).


                                          


                        

                   

                                  

                           

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ