7+1 ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΑΣ!


Ίσως οι μεγαλουπόλεις να μας έχουν στερήσει το πράσινο αλλά ένα πράγμα μας έχουν προσφέρει αν μη τι άλλο απλόχερα: ταράτσες! Και ναι, μπορεί τις ζεστές ημέρες άνοιξης και καλοκαιριού να προτιμούσαμε να τις περάσουμε σε έναν δροσερό κήπο, ή ακόμη καλύτερα σε κάποια παραλία, αλλά έχετε ακούσει το ρητό work with what you've got?

Ε λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση το ρητό εφαρμόζεται απόλυτα και η φαινομενικά βαρετή μας ταράτσα μπορεί, με μερικές διορθωτικές κινήσεις, να μεταμορφωθεί σε ένα super cool χώρο που θα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας! Πάμε να δούμε το πώς!  





1. ΦΥΤΕΨΤΕ





Στη διακόσμηση εξωτερικών χώρων τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς είναι εκείνα που προσδίδουν την απαραίτητη νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας.

Αν δεν επιθυμείτε να διαθέσετε πολύ χρόνο ή χρήματα για τη συντήρηση των φυτών της ταράτσας σας, επιλέξτε φυτά που χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και φροντίδα και τα πάνε καλά με την έντονη ηλιοφάνεια της χώρας μας, όπως για παράδειγμα κακτοειδή, παχύφυτα και φοινικοειδή.

Εκτός του ότι θα σας γλιτώσουν κόστος και κόπο, θα δημιουργήσουν και μία άκρως εξωτική ατμόσφαιρα.





                                                                     Τροπικά φυτά






                                                 





                                            Κάκτοι



Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο εντυπωσιακό τότε μερικές μεγάλες γλάστρες ή παρτέρια με δέντρα σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά! Η ελιά ανήκει στις all time classic επιλογές.



Παρτέρια με θάμνους και δέντρα






                                                                                                                              



                        




Παρτέρια με παχύφυτα




2. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ Ή ΒΑΨΤΕ!


Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες επιλογές για το δάπεδο της ταράτσας σας:  

  • DECK
Το deck ανήκει ανάμεσα στις τάσεις τα τελευταία χρόνια για επενδύσεις και δάπεδα εξωτερικών χώρων, και όχι αδίκως, αφού είναι καλαίσθητο, ανθεκτικό και εύκολο στην τοποθέτηση. Η επένδυση της ταράτσας σας με deck θα την απογειώσει σίγουρα αισθητικά. 

Εναλλακτικά, ως μία πιο γρήγορη λύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύλινα πλακάκια, τα οποία πωλούνται σε πολλά καταστήματα και τοποθετούνται από εσάς σε μερικές ώρες. 







                           








  • ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
Ένα υλίκό που προτιμάται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, αφού είναι ανθεκτικό, σχετικά εύκολο στην εφαρμογή του και προσδίδει ένα minimal αποτέλεσμα, που ταιριάζει άψογα σε καλοκαιρινούς χώρους.

Το κλασικό καλοκαιρινό χρώμα είναι το λευκό, που παραπέμπει στην αγαπημένη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μπορείτε ωστόσο να πειραματιστείτε και με άλλα χρώματα, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε.

                                               

                                                 





  • ΧΡΩΜΑ Ή ΑΣΒΕΣΤΗΣ
Αν το δάπεδο της ταράτσα σας αποτελείται από τσιμέντο, κι εσείς επιθυμείτε μία γρήγορη και οικονομική αλλαγή, μία έξυπνη λύση θα ήταν να περάσετε το δάπεδο με λευκό χρώμα, ειδικό για τσιμέντο και εξωτερικούς χώρους, ή με ασβέστη. Η ταράτσα σας θα ανανεωθεί άμεσα, και το λευκό χρώμα θα προσδώσει μία νότα φρεσκάδας στο χώρο και θα σας βάλει σε νησιώτικο mood!    

                                                            

                          



Μία άλλη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε στένσιλ και σπρέι ώστε να κάνετε σχέδια που να θυμίζουν πέτρινες πλάκες στο τσιμεντένιο δάπεδο. 


 



                                                  Spray Painted Faux Stones on Concrete Patio | Concrete patio ...


  • ΤΕΧΝΗΤΟ ΓΚΑΖΟΝ
Μία άλλη πρόταση για οικονομική και γρήγορη αλλαγή είναι να στρώσετε στην ταράτσα ένα τάπητα από τεχνητό γκαζόν, το οποίο θα αλλάξει εντελώς την αίσθηση του χώρου, προσδίδοντας του μία νότα εξοχής! Το τεχνητό γκαζόν μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα σε καταστήματα όπως Jumbo, Leroy Merlin και Praktiker.





                                          








  • ΠΛΑΚΑΚΙ
Αν επιθυμείτε μια πιο μόνιμη λύση για τη διαμόρφωση της ταράτσας σας, τότε το πλακάκι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή μιας και είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, καθαρίζεται εύκολα και δεν χρειάζεται συντήρηση. Κατά προτίμηση, επιλέξτε ένα σχέδιο σε ουδέτερες αποχρώσεις που είναι ιδανικές για καλοκαίρι και παραμένουν διαχρονικές. 







                                                     



3. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ

Μιάς και η ταράτσα λούζεται συνήθως από το φως του ήλιου καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, ένα κιόσκι είναι απαραίτητο για να μπορούμε να καθόμαστε άνετα στη σκιά. Οι επιλογές στο κιόσκι είναι αρκετές, από μία μόνιμη ξύλινη κατασκευή, μέχρι καλαμωτές και ειδικά πανιά σκίασης. 




                                                    






                                             


                           








4. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Το υγρό στοιχείο είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία για τη δημιουργία μίας καλοκαιρινής ατμόσφαιρας, επομένως, αν έχετε τη δυνατότητα να το προσθέσετε στην ταράτσα σας, να είστε σιγουροι πως θα κάνει τη διαφορά! 

Το υγρό στοιχείο μπορεί να προστεθεί είτε με τη μορφή μίας μικρής πισίνας (γνωστή με τον όρο plunge pool στα αγγλικά), ενός jacuzzi ή ακόμη και ενός ντουζ εξωτερικού χώρου που θα μας δροσίζει τις ημέρες του καύσωνα. 







Plunge pools 








                                                                    Jacuzzi





                                                                                           Ντουζ εξωτερικού χώρου





5. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΕΤ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Όπως στη διακόσμηση του κήπου και του μπαλκονιού, έτσι και στην ταράτσα, ένας από τους βασικούς λόγους που θέλετε να την ομορφύνετε και την να διακοσμήσετε είναι για να καθήσετε και να την απολαύσετε στην συνέχεια. Επομένως, ένα σετ καθιστικού είναι απαραίτητο. 

Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα όμορφο σετ επίπλων από υλικά όπως ξύλο, ραττάν, μπαμπού, ή ακόμη και μέταλλο και να αποφύγετε τα πλαστικά. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον αμέτρητες επιλογές και προσφορές, οπότε με λίγα παραπάνω χρήματα μπορείτε να βρείτε κάτι πραγματικά όμορφο. Αν πάλι έχετε ήδη πλαστικά έπιπλα και δεν θέλετε να τα αντικαταστήσετε, τότε μερικά μαξιλάρια σε έντονα χρώματα θα κάνουν την αλλαγή!







                             



                                     









     








                                        



6. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΝΑ BBQ Ή ΕΝΑ BAR

Ένα ακόμη στοιχείο που θα απογειώσει την διακόσμηση, αλλά και την χρηστική αξία της ταράτσας σας είναι η προσθήκη μίας υπαίθριας κουζίνας, barbeque ή ενός bar όπου θα μπορείτε να ετοιμάζετε σνακ, φαγητά και δροσερούς χυμούς και cocktails για εσάς και τους φίλους σας. 

Επιλέξε μοντέρνα ουδέτερα χρώματα, πλακάκια με γεωμετρικά σχήματα και designer σκαμπό, και η ταράτσα σας θα μεταμορφωθεί σε αγαπημένο στέκι για την παρέα!


                                            


                                   


7. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ

Ένα σημαντικό στοιχείο για πολλούς ανθρώπους είναι το να μην αισθάνονται εκτεθειμένοι στα αδιάκριτα βλέμματα όταν βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους, ειδικά αν ζουν σε πυκνοκατοικημένη περιοχη. Η περίφραξη της ταράτσας μπορεί να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα και παράλληλα να ομορφύνει το χώρο μας. Ιδανικά, διαλέξτε φυσικά υλικά για την περίφραξη της ταράτσας, όπως ξύλο ή μπαμπού.







                                      




8. ACCESSORIZE

Last but not least.... Accessorize! Για μία ολοκληρωμένη διακόσμηση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα αξεσουάρ είναι η τελική αλλά απαραίτητη πινελιά, που δένει το αποτέλεσμα. Εδώ πραγματικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με μαξιλάρια σε διάφορα prints, διακοσμητικά τοίχου, τραπεζάκια μέσης, χαλιά, καθρέφτες, κασπό, και ότι άλλο επιθυμείτε, έχοντας πάντα στο μυαλό την χρωματική παλέτα που έχετε επιλέξει ώστε το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.



                                        















Και Voila! Η ανανεωμένη σας ταράτσα είναι έτοιμη να υποδεχτεί εσάς, τους φίλους και την οικογένεια σας! 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023!

1 σχόλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ