HOW TO: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ!


  Ύστερα από μία μικρή απουσία λόγω διακοπών, χαιρετίζω και πάλι τους αναγνώστες του Inspire and Create! Το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος του και ελπίζω να ήταν για όλους όμορφο, ξέγνοιαστο και δημιουργικό! Όσο για το δικό μου, μπορώ να πω ότι συμπεριελάμβανε λίγο απ' όλα: από τη μία ανανέωση και ξεκούραση και από την άλλη, αρκετές κατασκευές- μία από τις οποίες θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας. 

  Η ιδέα ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, όταν την προσοχή μου τράβηξαν κηροπήγια σαν αυτά της φωτογραφίας, πιο φαρδιά στο πάνω και κάτω μέρος και με υποδοχή για μεγάλο κερί, τα οποία σκέφτηκα ότι θα ταίριαζαν ως κεντρικό κομμάτι στην τραπεζαρία.  Ύστερα από μία μικρή αναζήτηση, εντόπισα κάποια μικρά κηροπήγια (με υποδοχή για λεπτό κεράκι) τα οποία όμως λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους θα μπορούσαν να ενωθούν σε ένα μεγάλο, αποτελώντας ιδανικό μέσο γι αυτή την κατασκευή. Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε και τα κηροπήγια έχουν πάρει ήδη την θέση τους στο τραπέζι του σαλονιού. Ωστόσο, εκτός από την διακόσμηση του σπιτιού τα συγκεκριμένα θα ταίριαζαν πολύ και για την διακόσμηση διάφορων εκδηλώσεων, όπως γιορτές, βάφτιση, γάμος, και άλλα!    
                             


Θα χρειαστείτε:              

  •  2 κηροπήγια (jumbo)              
  •  πιστόλι και κόλλα σιλικόνης  
  •  κερί της αρεσκείας σας

                                       

Και προαιρετικά:
  • χρώμα σε σπρέι 


Κόστος:
κηροπήγια- 1,5 ευρώ το ένα
κερί          - 0,99 ευρώ


Σύνολο: 3,99 



Διαδικασία:

  Βάζουμε το πιστόλι σιλικόνης σε λειτουργία και μέχρι να ζεσταθεί, ξεκολλάμε τα ταμπελάκια από τα κηροπήγια, καθαρίζοντας τυχόν υπολείμματα κόλλας με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε λίγο οινόπνευμα.

  Όταν είναι έτοιμο, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα κόλλας περιμετρικά, στο στόμιο του ενός κηροπήγιου και με γρήγορες κινήσεις κολλάμε από πάνω το άλλο κηροπήγιο (ανάποδα), προσέχοντας να εφαρμόσουν καλά.

  Πιέζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι βεβαιωθούμε ότι η κόλλα έχει στεγνώσει. Το καλό με την κόλλα σιλικόνης είναι ότι στεγνώνει αρκετά γρήγορα- και για τον λόγο αυτό απαιτεί και γρήγορες κινήσεις.

 Τοποθετούμε το κερί της αρεσκείας μας!

  Tip: Προσωπικά, επέλεξα να διατηρήσω στα κηροπήγια την αρχική τους απόχρωση, μιας και μου άρεσαν τα vintage νερά του γυαλιού, αλλά αν θέλετε μπορείτε να τους αλλάξετε χρώμα χρησιμοποιώντας μια μπογιά σε μορφή σπρέι.



       


         




Τέλος, θα ήθελα να κλείσω το σημερινό post και να αποχαιρετίσω το καλοκαίρι με μία εικόνα από την αγαπημένη μου Λευκάδα...



Καλό Φθινόπωρο!

2 σχόλια

  1. Τελικά αν έχεις μεράκι φτιαχνεις οτι θες και μάλιστα τόσο απλα!

    Ευχαριστω για το σχόλιο στο μπλοκ μου :)
    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου αρεσε και σε ευχαριστώ και εγώ για τα καλά σου λόγια (: !!

      Διαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ