HOUSE TOUR: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ INDUSTRIAL ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 29 Τετραγωνικών Μέτρων!

Read this post in English 


   Ποιος είπε ότι χρειαζόμαστε πολύ χώρο για να έχουμε ένα stylish διαμέρισμα; Ακόμη και σε 29 τ.μ. μπορεί να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και διακόσμηση. Τα κυριότερα μυστικά είναι η αξιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των χώρων, τόσο κάθετων όσο και οριζόντιων (βλ. πατάρι, ντουλάπια κουζίνας, σκάλα, κλπ), η χρήση ουδέτερων και ανοιχτών χρωμάτων καθώς και η open plan αρχιτεκτονική που ενώνει τις διάφορες λειτουργίες του σπιτιού σε ένα χώρο. Τέλος, η minimal/ industrial διακόσμηση βοηθάει ώστε το αποτέλεσμα να παραμένει λιτό και κομψό, αλλά ταυτόχρονα και πρακτικό. 












Ο χώρος του διαδρόμου χρησιμεύει και ως ντουλάπα, οι πόρτες της οποίας έχουν αντικατασταθεί από κουρτίνες, ενώ ο χώρος κάτω από τις σκάλες έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη, ώστε κανένα σημείο του δωματίου να μην μείνει ανεκμετάλλευτο.








Άποψη του διαμερίσματος από το πατάρι/υπνοδωμάτιο. Ο χώρος του καθιστικού και του γραφείου ενώνονται αρμονικά.












Η κουζίνα. Είναι εκπληκτικό το πώς έχουν αξιοποιηθεί και εδώ οι κάθετοι χώροι, με την προσθήκη ντουλαπιών που φτάνουν σχεδόν μέχρι το ταβάνι. Ταυτόχρονα, τα ανοίγματα έχουν διατηρηθεί μεγάλα ώστε να εισέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως, κάνοντας το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.  



Ο μαύρος τοίχος και τα μαύρα αξεσουάρ εξισορροπούν την κυριαρχία του λευκού και του φυσικού ξύλου, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα αντίθεση.


Ένα από τα ελάχιστα στοιχεία που μαρτυράει την ηλικία του διαμερίσματος είναι αυτή η ξύλινη πόρτα που έχει διατηρηθεί στην αρχική της κατάσταση, με εμφανείς τις φθορές, που τονίζουν τον vintage χαρακτήρα της.





Σχέδια του διαμερίσματος:

   


                                                           


   


Να έχετε μία όμορφη μέρα!


4 σχόλια

  1. πολύ καλή μελέτη και έξυπνος σχεδιασμός! θα το έχω υπόψιν για μια ανακαίνιση μικρού σπιτιού στα άνω Πετράλωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έξυπνες ιδεες διακοσμησης για το υτραπεζι των γιορτων. Ειδικα ο χωρος της κουζινας θα μοιαζει ονειρικος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και οι πόρτες είναι σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε ένα μικρό σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική αξιοποίηση του χώρου στη κουζίνα, ότι πρέπει για αστικά κέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ